Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Στ. Μαμαλάκης: «Κεντρική Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση οφείλουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα προσβάσιμο αστικό περιβάλλον»

Με αφορμή την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας», ξεκίνησε η δράση «Κινούμαι στην πόλη με αμαξίδιο». Στη δράση έλαβαν μέρος ωφελούμενοι από το Κέντρο Ειδικής Εκπαίδευσης Παιδιών & Ενηλίκων με Αναπηρία (Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ και τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «ΑΡΙΑΔΝΗ».

Μαζί με τους συνοδούς τους, τον δήμαρχο Στέλιο Μαμαλάκη, αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, τα άτομα με κινητικά προβλήματα ακολούθησαν μια διαδρομή στην πόλη προκειμένου να αναδειχθεί η αναγκαιότητα της δημιουργίας εκείνων των προϋποθέσεων που θα συμβάλουν στην απρόσκοπτη και ελεύθερη μετακίνηση τους. Επιπλέον διαπιστώθηκε η ανάγκη ενίσχυσης της κοινωνικής ενσυναίσθησής και υπευθυνότητας προκειμένου αυτοκίνητα και δίκυκλα να μην εμποδίζουν την ομαλή πρόσβαση των ατόμων με κινητικά προβλήματα σε ράμπες και πεζοδρόμια.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την εντεταλμένη για θέματα ευαισθητοποίησης ΑμεΑ, δημοτική σύμβουλο Χριστίνα Μαργαρίτη και τα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας, ενώ ήταν υπό την εποπτεία του αντιδημάρχου Πόλης και Αστικής Πανίδας Γιώργου Ταμπακόπουλου. Τους ωφελούμενους το ΚΕΕΠΕΑ Ορίζοντες συνόδευε η καθηγήτρια Προσαρμοσμένης Κινητικής Αγωγής Μαρία Κρεούζη, ενώ τους ωφελούμενους από τη Στέγη υποστηριζόμενης Διαβίωσης «ΑΡΙΑΔΝΗ» συνόδευε ο υπεύθυνος της Στέγης Δημήτρης Παππάς.

Οι συμμετέχοντες στη δράση με επικεφαλής τον δήμαρχο Στέλιο Μαμαλάκη ξεκίνησαν από το Δημαρχείο στις 09.30 το πρωί με κατεύθυνση το σταθμό Δάφνης. Στη συνέχεια η ομάδα επιβιβάστηκε στο Μετρό με προορισμό το σταθμό Αγίου Δημητρίου “Αλέξανδρος Παναγούλης” για να καταλήξει «Στο παρεάκι», ένα πρωτοποριακό καφέ που λειτουργεί υπό την ευθύνη του ΚΕΕΠΕΑ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ.

Με αφορμή την έναρξη της Εβδομάδας Κινητικότητας και τη σημερινή δράση ο κ. Μαμαλάκης δήλωσε: «Σήμερα, συμμετέχουμε στη δράση “Κινούμαι στην πόλη με αμαξίδιο”, μια πρωτοβουλία που υπογραμμίζει την ανάγκη για ένα αστικό περιβάλλον προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες. Η πόλη μας οφείλει να είναι προσβάσιμη και όλοι οι κάτοικοι της να μπορούν να κινούνται ελεύθερα. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι διαφορετική και οι υποδομές μας δεν είναι πάντα προσαρμοσμένες στις ανάγκες των ατόμων με κινητικά προβλήματα. Αυτό αποτελεί μια αδικία και ένα εμπόδιο στην πλήρη ένταξή τους στην κοινωνία. Ως δήμαρχος, θα εργαστώ συστηματικά για την υλοποίηση έργων που θα καταστήσουν την πόλη μας πιο προσβάσιμη. Στο πλαίσιο αυτό στοχεύουμε στην αναβάθμιση των πεζοδρομίων, τη σήμανση των διαβάσεων και την απρόσκοπτη πρόσβαση στα δημοτικά κτίρια. Η δημιουργία ενός προσβάσιμου αστικού περιβάλλοντος αποτελεί μια κοινή ευθύνη κεντρικής διοίκησης και αυτοδιοίκησης απαιτεί τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Με κοινή προσπάθεια μπορούμε να δημιουργήσουμε μια πόλη όπου όλοι οι πολίτες θα έχουν ίσες ευκαιρίες και θα μπορούν να συμμετέχουν πλήρως στην κοινωνική ζωή. Καλώ του πολίτες να συμμετάσχουν σε δράσεις ευαισθητοποίησης και να υποβάλουν προτάσεις για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στην πόλη».

Στη δράση παραβρέθηκαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Αγγελική Σαραβελάκη, Ελένη Κοντόγγονα, Αθανάσιος Μπαμπάνας, οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, Παντελής Ζωίλης, Μιχάλης Καραϊσκάκης, Ευάγγελος Μαλαθούνης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη.

Διαβάστε επίσης: Αγιος Δημήτριος: Χρησιμοποιείστε ΜΜΜ, πόδια ή ποδήλατο, όχι ΙΧ

Ειδήσεις από τον Αγιο Δημήτριο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ