Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

Γρ. Κωνσταντέλλος για ΝΟΚ: Ο λαός δεν ψήφισε Μητσοτάκη για να κυβερνούν τη χώρα εργολάβοι και κατασκευαστές

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και ιδιαίτερα στην ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), καθώς και στον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), Γιώργο Στασινό, εξαπέλυσε μιλώντας στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ, ο α’ αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, μετά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), προκειμένου να κρίνει τη συνταγματικότητα των «μπόνους» που προβλέπει ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός (ΝΟΚ).

«Ο λαός ψήφισε Μητσοτάκη για να κυβερνά ο Μητσοτάκης, και όχι οι εργολάβοι και οι κατασκευαστές διά των κ.κ. Στασινού και Ευθ. Μπακογιάννη (σσ γγ ΥΠΕΝ)», δήλωσε στην «Α» ο κ. Κωνσταντέλλος.

Να σημειωθεί ότι το πρωί της Παρασκευής εκδικάστηκε κανονικά η υπόθεση στο ΣτΕ. Οι συνήγοροι πήραν προθεσμία μέχρι τις 21 Οκτωβρίου για να καταθέσουν υπομνήματα, ενώ μέχρι τις 24 του μήνα θα γίνει αντίκρουση επί των υπομνημάτων. Εκτιμάται ότι η απόφαση της Ολομέλειας αναμένεται να εκδοθεί το αργότερο έως τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στην Ολομέλεια του ΣτΕ, παρουσιάστηκε από την έδρα μελέτη του ΕΚΠΑ που δείχνει ότι η καθ’ ύψος ανάπτυξη των κτιρίων είναι «ένοχη» για την αστική θερμική νησίδα. Ως τέτοιο περιγράφεται το φαινόμενο κατά το οποίο η θερμοκρασία στο εσωτερικό των αστικών περιοχών είναι αυξημένη σε σχέση με αυτή των περιαστικών και αγροτικών περιοχών. Το φαινόμενο ξεκίνησε παράλληλα με την αστική εξάπλωση των πόλεων και τη βαθμιαία αντικατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος από δομικά υλικά.

Διαβάστε επίσης: ΝΟΚ: Αυστηρή προειδοποίηση Γρ. Κωνσταντέλλου για κατεδαφίσεις

Ειδήσεις από τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ