Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

Λύθηκε το πρόβλημα με τα σχολεία της Εστίας – Συνεχίζεται απρόσκοπτα η λειτουργία τους

Ο κίνδυνος έξωσης των σχολείων της Εστίας, και συγκεκριμένα του 8ου Γυμνασίου και του 7ου Λυκείου Νέας Σμύρνης, αποσοβήθηκε. Όπως όλα δείχνουν, η δημοτική Αρχή της πόλης διευθέτησε το πρόβλημα και έτσι τα σχολεία θα μπορέσουν να συνεχίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία τους.

«Η εκκρεμότητα του Δήμου με την ΕΣΤΙΑ έληξε. Η υποχρέωση καταβολής του επιδικασθέντος ποσού των 3.775.000 ευρώ ικανοποιείται τώρα. Από την αρχή του χρόνου προσπάθησα να βρω λύση στο πρόβλημα που κληρονόμησα», δήλωσε ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Γιώργος Κουτελάκης.

Το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε – όπως επισημαίνει ο δήμαρχος – χάρη στην κατανόηση και την στήριξη του Υπουργείου Εσωτερικών και προσωπικά του υφυπουργού Βασίλη Σπανάκη. Το χρέος του Δήμου προς την Εστία εξοφλείται με επιχορήγηση του Δήμου. «Το Υπουργείο Εσωτερικών», εξηγεί ο κ. Κουτελάκης, «επιχορήγησε με απόφαση του Υπουργού Θόδωρου Λιβάνιου τον Δήμο Ν. Σμύρνης με το ανωτέρω ποσό, προκειμένου ο Δήμος να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του προς την ΕΣΤΙΑ έτσι όπως αυτές προσδιορίστηκαν οριστικά με αποφάσεις Δικαστηρίων από την Άνοιξη του 2023. Η συνεργασία μου με τον Υφυπουργό Εσωτερικών Β.Σπανάκη και τις Διοικητικές και Νομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών επί μακρόν», συνεχίζει, «οδήγησαν σε αίσιο αποτέλεσμα και τον ευχαριστώ πολύ για αυτό. Μια τεράστια “δαμόκλειος σπάθη” που απειλούσε δραματικά την οικονομική κατάσταση του Δήμου με κατάρρευση έπαψε πλέον να αποτελεί κίνδυνο. Μετά την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών που εξεδόθη στις 15 Σεπτεμβρίου βάση της οποίας επιχορηγήθηκε για το σκοπό αυτό ο Δήμος Ν. Σμύρνης με το ποσό των 3.700.000 €, εκδόθηκαν τα Χρηματικά Εντάλματα πληρωμής προς την ΕΣΤΙΑ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ και βαίνουν προς εξόφληση τις επόμενες μέρες. Μια μεγάλη Δικαστική διένεξη 12 ετών και ένα συσσωρευμένο και ανεξόφλητο χρέος που απειλούσε από την τελεσιδικία του (Άνοιξη 2023) με οικονομικό κραχ το Δήμο, λύθηκε με τον καλύτερο τρόπο και για το Δήμο και για την ΕΣΤΙΑ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ».

Διαβάστε επίσης: Νέα Σμύρνη: Γονείς κατά των συμπτύξεων σχολικών τμημάτων – Ξεκίνησαν κινητοποιήσεις

Ειδήσεις από τη Νέα Σμύρνη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ