Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Δήμος Νέας Σμύρνης: Επιστημονικό Συνέδριο για την διαχείριση των πλαστικών

Επιστημονικό συνέδριο με τίτλο «Βιοαποικοδόμηση πλαστικών: το επόμενο κεφάλαιο στην επαναχρησιμοποίηση μέσω ενζυματικής βιοκατάλυσης» διοργανώνει ο Δήμος Νέας Σμύρνης την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, ώρα 09:00-14:00 στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (2ας Μαίου 8, Κεντρική Πλατεία).
Το συνέδριο εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό έργο Έρευνας και Καινοτομίας upPE-T H202O για την δημιουργική επαναχρησιμοποίηση πλαστικών, του οποίου την προβολή και επικοινωνία έχει αναλάβει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ο Δήμος Νέας Σμύρνης.
“Το συνέδριο χωρίζεται σε δύο ενότητες. Κατά την πρώτη, διακεκριμένοι επιστήμονες θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα και θα εστιάσουν στην ανακύκλωση του πλαστικού και στην πλαστική συσκευασία τροφίμων με βάση την κυκλική οικονομία.
Στην δεύτερη ενότητα εισηγήσεις θα κάνουν η Δρ. Έρη Μπιζάνη, Χημικός, επικεφαλής της Εκστρατείας κατά της Χημικής Ρύπανσης και του έργου LEFE ChemBee και η Ρόζυ Χαριτοπούλου, Διδάκτωρ Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Αντιπρόεδρος ΕΕΔΣΑ, ΕΟΑΝ – Νέα Ρεύματα”, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με με την συμμετοχή των:

  • Αδαμάντιου Σκορδίλη, τ. Γενικού Διευθυντή Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), Επιστημονικού υπεύθυνου της Circular Innovative Solutions (CIS)
  • Δρ Φίλιππου Κυρκίτσου, Περιβαλλοντολόγου, Πρόεδρου «Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης – ΟΕΑ
  • Ανθή Πουρνάρα, Μηχανικού Περιβάλλοντος, PhDoc, ECOS Executive Committee Member, εκπρόσωπου ECOCITY
  • Γιώργος Ηλιόπουλος, Πρόεδρος ΔΣ Ελληνικής Εταιρίας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων – ΕΕΔΣΑ

Θα παραστούν επίσης εκπρόσωποι των Ευρωπαίων Εταίρων, επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων, εταιρειών ανακύκλωσης, περιβαλλοντικών και κοινωνικών φορέων κ.λ.π.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ