Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Σκιές: Εικαστικό αφιέρωμα στον John Cassavetes

Το 37o Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου παρουσιάζει, σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση, την έκθεση “Σκιές”, ως φόρο τιμής στον σπουδαίο σκηνοθέτη ελληνικής καταγωγής, John Cassavetes.

Τέσσερεις νέοι εικαστικοί, οι Αλέξανδρος Βέργης, Κατερίνα Χριστοπούλου, Βασίλης Παφίλης και Βιργινία Αξιώτη, φωτίζουν με τα έργα τους έναν κόσμο σκιών, τον φιλμικό κόσμο του John Cassavetes, σε επιμέλεια του μεγάλου ζωγράφου Γιάννη Ψυχοπαίδη.

Η έκθεση εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024, στις 19:30, στην  Γκαλερί Χατζηκυριάκος- Γκίκας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα) και θα διαρκέσει μέχρι και τις 9 Νοεμβρίου 2024.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της έκθεσης και λίγο πριν την λήξη της, την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στις 19:00, θα προβληθεί στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης η ταινία του John Cassavetes, “Σκιές” (“Shadows”) με ελεύθερη είσοδο, όπου προλογίζει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του φεστιβάλ, Νίνος Μικελίδης, ενώ στο πρόγραμμα του φετινού Πανοράματος περιλαμβάνεται αφιέρωμα στις ταινίες του θρυλικού σκηνοθέτη.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 12.00 – 20.00 | Σάββατο: 10.00 – 14.00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ