Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Το πρόγραμμα «ΦΩΦΗ  ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ», στον Δήμο Βύρωνα

Ενημέρωση του γυναικείου πληθυσμού για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού, καθώς και η ευαισθητοποίηση περί του θέματος, είναι οι στόχοι του προγράμματος πρόληψης για τον Καρκίνο του Μαστού «ΦΩΦΗ  ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ».

Με αφορμή την καθιέρωση του μήνα Οκτωβρίου, διεθνώς, ως μήνα πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού και την υλοποίηση του προγράμματος «ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ» στη χώρα μας, οι Επισκέπτριες Υγείας του Κέντρου Υγείας Βύρωνα, με την υποστήριξη του Υπεύθυνου Συντονισμού Επιστημονικής Λειτουργίας κ. Ψυχάρη Παναγιώτη και της Αναπληρώτριας κ. Ράπτη Αικατερίνης, συμμετέχουν στη δράση του Υπουργείου Υγείας με στόχο την ενθάρρυνση των γυναικών στη μηνιαία αυτοεξέταση και την ετήσια μαστογραφία.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου από κακοήθεις όγκους στις γυναίκες. Είναι ο πιο συχνά διαγνωσμένος καρκίνος στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με συχνότητα 1 στις 9 γυναίκες!

Στη χώρα μας είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες με τον αριθμό των νέων περιστατικών κάθε χρόνο να υπολογίζεται στις 7.500!

Ο καρκίνος του μαστού μπορεί να θεραπευτεί αποτελεσματικά εφόσον ανιχνευθεί έγκαιρα!

Το πρόγραμμα πρόληψης για τον Καρκίνο του Μαστού «ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ» απευθύνεται  σε γυναίκες ηλικίας 45 ως 74 ετών και περιλαμβάνει τις εξής δωρεάν εξετάσεις:

-Διενέργεια ψηφιακής μαστογραφίας σε όλες τις γυναίκες δικαιούχους
-Υπερηχογράφημα (σε περίπτωση ευρήματος ή ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης)
-Κλινική εξέταση (σε περίπτωση ευρήματος)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ