Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

H οδική ασφάλεια των παιδιών στο επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, ο Δήμος Αγίου Δημητρίου διοργάνωσε μια δράση αφιερωμένη στην οδική ασφάλεια των παιδιών. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου, με τη συμμετοχή μαθητών δημοτικών σχολείων.

Ο δήμαρχος Στέλιος Μαμαλάκης, παρευρέθηκε στη δράση και αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της εκπαίδευσης των παιδιών σε θέματα οδικής ασφάλειας. «Τα παιδιά μας αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές σε ζητήματα που αφορούν στην ενίσχυση της ασφάλειας και το σεβασμό στο συνάνθρωπο και την ελεύθερη πρόσβαση του στο δημόσιο χώρο. Επενδύουμε στην εκπαίδευση των παιδιών για να δημιουργήσουμε συνειδητούς πολίτες που θα σέβονται τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και θα προστατεύουν τον εαυτό τους και τους άλλους. Η οδική ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα για το Δήμο μας», ανέφερε.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν ενημερωτικές δράσεις για τα παιδιά, εξηγώντας τους, τους βασικούς κανόνες οδικής κυκλοφορίας και δίνοντας τους συμβουλές για ασφαλή μετακίνηση. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διάφορα παιχνίδια και δραστηριότητες που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια, ενώ είχαν την ευκαιρία να κάνουν και ποδηλατάδα ακολουθώντας τη σήμανση που υπάρχει στις διαδρομές του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής.

Τον δήμαρχο συνόδευαν στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής ο αντιδήμαρχος Εποπτείας της Πόλης Γιώργος Ταμπακόπουλος, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Κωνσταντίνος Κυριακάκης και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος αρμόδιος σε θέματα που αφορούν στο Αυτοτελές Τμήμα Δημοτικής Αστυνομίας Μιχάλης Καραϊσκάκης.

Διαβάστε επίσης: Στ. Μαμαλάκης: «Η άσκηση είναι ένα δώρο που μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας σε κάθε ηλικία»

Ειδήσεις από τον Αγιο Δημήτριο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ