Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Με τον Σωτήρη Τσιόδρα ξεκινά το χειμερινό εξάμηνο στο ΔΕΑΠ Γλυφάδας

«Κλιματική Αλλαγή και Δημόσια Υγεία» είναι το θέμα της ομιλίας του Καθηγητή Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Σωτήρη Τσιόδρα, με την οποία θα ανοίξει σήμερα, Δευτέρα 14 Οκτωβρίου και ώρα 7:00 μ.μ. το χειμερινό εξάμηνο του Δημοτικού Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΔΕΑΠ) Γλυφάδας, στο Κινηματοθέατρο «Μ. Μερκούρη» (Γ. Γεννηματά και Ανατ. Ρωμυλίας 123).

Το χειμερινό εξάμηνο περιλαμβάνει συνολικά 12 διαλέξεις σε ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων και ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους τους διακεκριμένους επιστήμονες που συμμετέχουν αφιλοκερδώς.

Το ΔΕΑΠ της πόλης είναι ένας θεσμός, που ξεκίνησε δειλά πριν μερικά χρόνια και πλέον έχει καθιερωθεί, γνωρίζει μεγάλη απήχηση και συνεχίζει να προσφέρει στους πολίτες τη δυνατότητα να αποκτούν καινούργιες γνώσεις και να αξιοποιούν με τον πλέον ποιοτικό τρόπο τον ελεύθερο χρόνο τους.

Για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα σπουδών του χειμερινού εξαμήνου και να κάνετε την εγγραφή σας πατήστε εδώ: https://glyfada.gr/index.php/home/blog_details/94019563

Τα μαθήματα – διαλέξεις του ΔΕΑΠ πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Γ. Γεννηματά και Ανατ. Ρωμυλίας 123, Άνω Γλυφάδα) συνήθως Δευτέρες, εκτός εξαιρέσεων οι οποίες αναγράφονται στο πρόγραμμα.

Η διάρκειά τους είναι μιάμισης ώρας, από τις 7 μ.μ. έως τις 8:30 μ.μ. Ο χρόνος αυτός είναι ενδεικτικός, καθώς δίνεται η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων από το κοινό μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας, οπότε ενδέχεται να υπάρξει παράταση του χρόνου αναλόγως του ενδιαφέροντος που εκδηλώνεται για κάθε γνωστικό αντικείμενο.

Δικαίωμα συμμετοχής στο ΔΕΑΠ Γλυφάδας έχουν όλοι ανεξαρτήτως εισοδήματος και ηλικίας, εφόσον έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος και είναι απόφοιτοι Λυκείου.

Στο ΔΕΑΠ ο διδασκόμενος δεν υποχρεούται σε καταβολή διδάκτρων ούτε σε αγορά βιβλίων ή σημειώσεων, ενώ -όπως προαναφέρθηκε- όλοι οι διδάσκοντες συμμετέχουν αφιλοκερδώς. Κατά τη λήξη κάθε εξαμήνου χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης σε όσους παρακολουθούν το σύνολο των μαθημάτων – διαλέξεων, με δικαίωμα δύο απουσιών ανά εξάμηνο.

Προτεραιότητα στη συμμετοχή έχουν οι δημότες και οι κάτοικοι Γλυφάδας. Ωστόσο, η πρόθεση του Δήμου Γλυφάδας είναι να συμμετάσχουν όλοι όσοι το επιθυμούν, γι αυτό μπορούν να υποβληθούν αιτήσεις και από κατοίκους άλλων Δήμων. Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να φιλοξενηθούν όλοι, εφόσον βεβαίως η χωρητικότητα της αίθουσας το επιτρέπει.

Διαβάστε επίσης: Ανω των 11.000 χρήσεων τα Seatrac Γλυφάδας – Θα παραμείνουν μέχρι τέλη Οκτωβρίου

Ειδήσεις από τον Δήμο Γλυφάδας στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ