Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Απεργιακές κινητοποιήσεις την Πέμπτη σε Νοσοκομεία και ΚΥ – Πορεία εργαζομένων στην Αθήνα

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου τα Νοσοκομεία όλης της χώρας.

Οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας κάνουν 8ωρη στάσης εργασίας (8πμ-3μμ) στις μονάδες υγείας της Αττικής και 24ωρη απεργία σε αυτές της περιφέρειας. Το πρωί της ίδιας ημέρας οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στην Πλατεία Μαβίλη στις 8.30πμ, για να κάνουν πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου, τη Βουλή, το Υπουργείο Οικονομικών και τέλος, στο Υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ (Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία), απαιτούνται προσλήψεις προσωπικού για να ανοίξουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες που είναι στο 40% των συνολικά αναπτυγμένων χειρουργικών αιθουσών και να χειρουργηθούν οι 100.000 ασθενείς, που βρίσκονται σε λίστες αναμονής, σε λιγότερο από ένα έτος.

Ως παράδειγμα φέρνουν το Νοσοκομείο «Αττικόν» όπου λειτουργούν οι 7 στις 14 χειρουργικές αίθουσες. Απογευματινά χειρουργεία έγιναν στους 7 μήνες μόνο 84. Στην επικαιροποιημένη λίστα αναμονής για χειρουργεία στο Νοσοκομείο «Αττικόν» από 1-1-2020 έως 2-10-2024 – σημειώνουν – βρίσκονται 5.449 ασθενείς.

Επίσης, οι εργαζόμενοι ζητούν μισθολογικές αυξήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ