Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

“Κράτα με” στο Θέατρο «Εν Αθήναις»- Μια παράσταση που συγκινεί

Της Κατερίνας Φραγκουλάκη

Στη σκηνή του θεάτρου  «Εν Αθήναις»,  πρεμιέρα έκανε χθες το βράδυ η παράσταση «Κράτα με» » (Next Fall) του Geoffrey Nauffts.

Μια παράσταση που ταξίδεψε και μάγεψε το κοινό.

Μια παράσταση με περιεχόμενο επίκαιρο, – επιτρέψτε μου την περιγραφή- γροθιά στο στομάχι, καθώς εξετάζει ζητήματα, με τρόπο εξαιρετικά επιτυχημένο επί σκηνής, -αποτέλεσμα της καλλιτεχνικής υπεροχής και ταλέντου του σκηνοθέτη της Βασίλη Μυριανθόπουλου-, που απασχολούν άμεσα την ελληνική πραγματικότητα του 2024.

Οι ηθοποιοί Μανώλης Εμμανουήλ , Δημήτρης Καραβιώτης, Δημήτρης Λιακόπουλος, Άλκης Μπακογιάννης, Τζίνη Παπαδοπούλου, Άντρια Ράπτη, ενσαρκώνουν με τεράστια επιτυχία τους ρόλους τους και συγκλονίζουν, καθώς το έργο θέτει δύσκολες και άβολες ερωτήσεις σχετικά με τη δέσμευση, την αγάπη, τη θρησκεία και την κόντρα ανάμεσα στους κοινωνικούς θεσμούς και την αλήθεια που αισθάνεται ο καθένας μέσα του.

Οι ηθοποιοί καταθέτουν με μαεστρία και ψυχή το ταλέντο τους επί σκηνής. Κάνοντας με να σιγοψιθυρίσω αλλά και να νιώσω πως η συγκεκριμένη παράσταση θα αφήσει δυνατό το στίγμα της και θα αγαπηθεί.

Μια παράσταση τροφή για σκέψη που με έκανε να αναρωτηθώ…

Πως οι άνθρωποι άραγε ερωτεύονται και πόσο ελεύθεροι είναι να βιώσουν τον έρωτά τους. Πως το οικογενειακό περιβάλλον επηρεάζει τις επιλογές και κατά πόσο οι «πρωταγωνιστές» της καθημερινότητας (εμείς και οι γύρω μας) είναι σε θέση να απελευθερωθούν από προηγούμενες συνθήκες και να βιώσουν αλλά και να αναπνεύσουν μέσα στο μικρόκοσμο που ονειρεύονται να ζήσουν. Πως η θρησκεία επεμβαίνει στις βασικές επιλογές. Τι είναι τελικά ο έρωτας και κατά πόσο απελευθερώνει τον άνθρωπο από τις πνευματικές και ψυχικές του «αλυσίδες». Και τελικά τι σημαίνει ΖΩ; Και κατά πόσο εν τέλει η ζωή είναι στιγμές.

Μια παράσταση αληθινό διαμάντι που ταξιδεύει τον θεατή. Συγκινεί. Μια παράσταση που κερδίζει δικαιολογημένα το θερμό χειροκρότημα του φιλότεχνου κοινού.

Μια παράσταση που σας προτείνω ανεπιφύλακτα καθώς νιώθω πως θα αγγίξει τόσο η ερμηνεία των ηθοποιών όσο και το περιεχόμενο ευαίσθητες χορδές της ψυχής σας.

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Ένα ατύχημα αλλάζει τα δεδομένα όλων των ηρώων και τους φτάνει στην οριακή στιγμή που θα πρέπει να λάβουν σημαντικές αποφάσεις ζωτικής σημασίας: Ο Λουκ είναι σε κώμα. Ο Άνταμ, ο επί πέντε χρόνια σύντροφος του, είναι έξω από την εντατική και βρίσκεται αντιμέτωπος με τους γονείς του Λουκ, οι οποίοι δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για τη σχέση τους. Οι γονείς του, διαζευγμένοι πια, θα πρέπει να κάνουν χρήση του δικαιώματος τους ως κηδεμόνες. Οι φίλοι του Λουκ βρίσκονται ανάμεσα τους, ανήμποροι να γεφυρώσουν τις δύο μεριές.

Όλοι τους πραγματικοί άνθρωποι με σύγχρονους προβληματισμούς για την πίστη, την αφοσίωση, τη συντροφικότητα, τα όνειρα για μια απλή ζωή χωρίς καταστολές. Κανείς δε δικάζεται, αλλά όλοι μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με θέματα που ίσως έχουμε ακούσει ή βιώσει οι ίδιοι. Κανείς δε μπορεί να πει με ασφάλεια ποιος έχει δίκιο σε αυτήν την πάλη με την ηθική, η οποία στις μέρες μας αλλάζει πρόσωπο πολύ συχνά.

Η αγάπη είναι ο καταλύτης. Η αγάπη για το παιδί σου, που μπορεί πια να μην το ξέρεις επειδή έχει ακολουθήσει το δικό του δρόμο. Η αγάπη για τον σύντροφό σου που η σχέση σας μπορεί να έχει νομιμοποιηθεί ή όχι. Η αγάπη για τον φίλο σου που τον σπρώχνεις να βρει τον καλύτερο εαυτό του και τον κρατάς όταν παραπατάει.

To «Κράτα με» είναι ένα βαθιά τρυφερό έργο, με τη συγκίνηση και το χιούμορ να εναλλάσσονται διαρκώς.

Ταυτότητα παράστασης
«Κράτα με» (Next Fall)
του Geoffrey Nauffts

Πρεμιέρα: 14 Οκτωβρίου

Πού: Θέατρο Εν Αθήναις, Ιάκχου 19, Γκάζι.
Πότε: Από 14 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 για 24-αρχικά-παραστάσεις
Εισιτήρια: Κανονικό: 20 € / Φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ: 15 € (αγορά μόνο από το ταμείο του θεάτρου με την επίδειξη των απαραίτητων δικαιολογητικών)/ Ατέλεια ΣΕΗ και δραματικών σχολών: 8€ (αγορά μόνο από το ταμείο του θεάτρου με την επίδειξη των απαραίτητων δικαιολογητικών και κατόπιν διαθεσιμότητας).
Προπώληση εισιτηρίων: MORE.COM https://t.ly/fsG68 & PUBLIC
Τηλέφωνο Θεάτρου: 2130 356472

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ