Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Ιστορικός Περίπατος «Από το Όχι στην απελευθέρωση»

Ο  Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος και η  Αντιδήμαρχος Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Π. Φαλήρου & Δημοτικών Βιβλιοθηκών Μαίρη Τρύφων, σε συνεργασία με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, σας προσκαλoύν στον  Ιστορικό Περίπατο «Από το Όχι στην απελευθέρωση» που θα διεξαχθεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου , στις 11.30 π.μ. , με μια ξεχωριστή ξενάγηση, σε σημαντικά τοπόσημα της πόλης.

Σημείο συνάντησης στο Μνημείο Υποβρυχίων (Πάρκο Φλοίσβου).

Ανάμεσα σε δύο ημερομηνίες -ορόσημα, την 12η Οκτωβρίου, την επέτειο της Απελευθέρωσης της Αθήνας το 1944 και την 28η Οκτωβρίου, πραγματοποιείται ένας ιστορικός περίπατος στο Φάληρο με μνήμες από την Κατοχή αφιερωμένος στην Ήβη Αθανασιάδου. Ξεκινώντας από το Μνημείο των Υποβρυχίων θα μιλήσουμε για τον αγώνα του Πολεμικού ναυτικού. Παράλληλα, στο Μνημείο των Κωνσταντινουπολιτών θα μιλήσουμε για μια άγνωστη σελίδα πατριωτισμού και θυσίας. Μέσα από αφηγήσεις θα ζωντανέψουμε το Φάληρο της δεκαετίας του ’40.

Ξεναγός και συνοδοιπόρος και σε αυτή την δράση θα είναι ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Κώστας Στοφόρος.

Την δράση συντονίζει η  Μαίρη Τρύφων – Αντιδήμαρχος Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Π. Φαλήρου & Δημοτικών

Η δήλωση συμμετοχής σας γίνεται ηλεκτρονικά, έως την Παρασκευή 18/10 και ώρα 14.00 στο e-mail της Δημοτικής Βιβλιοθήκης dimotikivivliothikipf@gmail.com

Παρακαλούμε να αναφέρετε πλήρες ονοματεπώνυμο των συμμετεχόντων και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Διαβάστε επίσης: Ξεκινούν τη Δευτέρα ομάδες Συμβουλευτικής Ψυχολογίας

Ειδήσεις από τo  Παλαιό Φάληρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ