Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024

Ξεκίνησε δημόσια διαβούλευση για το νέο ΤΠΣ – Μέχρι 15/11 οι προτάσεις

Κάτοικοι, επαγγελματίες, φορείς και δημοτικές παρατάξεις καλούνται να ενημερωθούν και να συμμετέχουν στο διάλογο για τα τρία (3) εναλλακτικά σενάρια της μελέτης με τίτλο «Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΤΠΣ) του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης».

Η παρουσίαση των τριών Εναλλακτικών Σεναρίων (όπως προβλέπεται από το νόμο) χωρικής ανάπτυξης του 1ου Σταδίου της Α’ Φάσης της μελέτης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΤΠΣ) του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, πραγματοποιήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Η παρουσίαση έγινε από τους αναδόχους της μελέτης, πολεοδόμους – χωροτάκτες, Τσακίρη Στυλιανό και Μωυσιάδη Θεοδούλη, αφού είχε προηγηθεί εκτενής καταγραφή της υφιστάμενης πολεοδομικής κατάστασης της πόλης όπως αυτή είχε παρουσιαστεί και συζητηθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ.

Όπως ανέφερε κατά την παρουσίαση ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, το ΤΠΣ καλείται να ενοποιήσει τα τρία προηγούμενα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια των πρώην Δήμων Βάρης, Βούλας και Βουλιαγμένης και να συμβάλει στη δημιουργία μία σύγχρονης λειτουργικής πόλης η οποία θα εξυπηρετεί τις καθημερινές ανάγκες των κατοίκων της χωρίς όμως να αλλοιώνεται η φυσιογνωμία του αποκλειστικά οικιστικού προαστίου. Στόχος της μελέτης είναι να μην αυξηθούν σε καμία περιοχή οι υφιστάμενοι συντελεστές δόμησης και να επιτευχθεί ο εκσυγχρονισμός της πόλης με ενιαία λειτουργία, διαφυλάττοντας την πολεοδομική φυσιογνωμία όπου είναι καλή και βελτιώνοντας την όπου δεν έχει τα ίδια καλά χαρακτηριστικά.

Προκειμένου να εκφραστεί επί του θέματος όσο γίνεται μεγαλύτερο μερίδιο της τοπικής κοινωνίας, ο Δήμος καλεί κατοίκους, επαγγελματίες, εκπροσώπους φορέων και δημοτικών παρατάξεων της πόλης να ενημερωθούν αναλυτικά για τα τρία εναλλακτικά σχέδια στο:
https://www.vvv.gov.gr/index.php/city-planning-and-deliberating/item/13599-2024gps
και να στείλουν μέχρι την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου απόψεις και προτάσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση dsimvoulio@vvv.gov.gr

Διαβάστε επίσης: Γρ. Κωνσταντέλλος για ΝΟΚ: Ο λαός δεν ψήφισε Μητσοτάκη για να κυβερνούν τη χώρα εργολάβοι και κατασκευαστές

Ειδήσεις από τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ