Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024

Εγκαίνια έκθεσης στην Γκαλερί International Art Center • Athens

Τα εγκαίνια της έκθεσης «ΔΥΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΑΦΗΓΗΜΑΤΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ – ΣΟΦΙΑ ΦΩΤΙΑΔΟΥ» θα γίνουν την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024, και ώρα 7 μ.μ., στον εκθεσιακό χώρο του International Art Center • Athens (Ευβοίας 38 Άλιμος).

Ο μοναδικός γλύπτης και χαράκτης Γιώργος Σταματόπουλος καθοδηγούμενος από ορθολογική κριτική σκέψη και ουμανιστική ευαισθησία δημιουργεί ένα είδος εμβληματικών έργων όπου άνθρωπος, μηχανή, τεχνολογία, μνήμη, ιστορία, παρελθόν και παρόν συνυπάρχουν σε συνεχή διάλογο. Οι συνθέσεις του με την παράλληλη και πολλαπλή παράθεση αποσπασματικών οργανικών στοιχείων και μηχανικής μοιάζουν με ανοιχτά παράθυρα γνώσης και κριτικής στον ανοιχτό κόσμο της επικοινωνίας. Γι’ αυτό τα έργα του είναι αντικείμενα που παράγουν έντονη κοινωνικότητα προκαλώντας τον θεατή να ανακαλύψει εκ νέου τις αξίες της εποχής. Σημειωτέον ότι οι εξαιρετικά καλαίσθητες ελληνικές όψεις των κερμάτων Ευρώ, οι οποίες απέσπασαν επαίνους, είναι δικό του έργο.

Τα έργα της ζωγράφου Σοφίας Φωτιάδου είναι συνδυασμός μιας ρεαλιστικής περιγραφής και μιας σουρεαλιστικής φαντασίωσης, που τελικά αποδεικνύει την επιθυμία της εικαστικού να υπερβεί τα συμβατικά όρια της αναπαράστασης. Η εξαιρετική δουλειά της εστιάζει στις γυναικείες μορφές και αποτελεί μια σε βάθος διείσδυση στους χαρακτήρες. Μια αναζήτηση των ιδιαίτερων φυσιογνωμικών χαρακτηριστικών της κάθε μορφής. Μια προσπάθεια αποτύπωσης εσωτερικών στοιχείων στην εξωτερική όψη. Η ζωγραφική της είναι μια συμβολική γλώσσα από εμπειρίες και συγκινήσεις που μεταμορφώνονται στον καμβά. Μια ανάγκη επικοινωνίας που υλοποιείται σε εικόνα για να εκφράσει σκέψεις, επιθυμίες, όνειρα και ψυχικές διαθέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως την έκθεση θα εγκαινιάσει η Πρόεδρος του International Art Center • Athens Yu Limin, ενώ η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι της Μάγδας Καραγιαννιώτου-Μυστικού.

Διάρκεια Έκθεσης: 23.10.2024 έως 1.1.2025

Λειτουργία έκθεσης: ΔΕΥΤΕΡΑ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.00 – 14.00, ΣΑΒΒΑΤΟ 12.00 – 17.00

Τηλ. επικοιν.: 6972486656 – 6971879116

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ