Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024

Παρέμβαση εισαγγελέα μετά την είσοδο του Προαστικού στο Μετρό

Τη διενέργεια κατεπείγουσας εισαγγελικής έρευνας προκάλεσε το νέο ανησυχητικό περιστατικό με τρένο του Προαστικού που λίγο έλειψε να μπει στο δίκτυο που κινείται το Μετρό στη περιοχή της Δουκίσσης Πλακεντίας.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Αριστείδης Κορέας έδωσε εντολή άμεσα για τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας, μετά το νέο σοβαρό περιστατικό, όπου απετράπησαν τα χειρότερα την τελευταία στιγμή και αποφεύχθηκε σύγκρουση των συρμών, ενώ ο αρμόδιος σταθμάρχης απομακρύνθηκε πάραυτα.

Το νέο περιστατικό αποκαλύφθηκε από δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» σύμφωνα με το οποίο, ένας συρμός του Προαστιακού έλαβε εντολή την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στη Δουκίσσης Πλακεντίας να μπει σε λάθος γραμμή και συγκεκριμένα σε σήραγγα του μετρό. Ο μηχανοδηγός αντιλήφθηκε το λάθος και προσπάθησε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, να επικοινωνήσει με το σταθμάρχη. Όπως αποδείχθηκε, ο ίδιος έλαβε την απόφαση, να ελαττώσει ταχύτητα και να προχωρήσει αργά με αποτέλεσμα να γίνει αντιληπτό το λάθος από το σύστημα τηλεδιοίκησης να αποφευχθούν τα χειρότερα. Ο οδηγός αναγκάστηκε να κάνει οπισθοπορεία για περίπου 300 μέτρα, ώστε να βγει από τη σήραγγα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ