Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου, 2024

Ο Α. Κονδύλης καταγγέλλει «τσιμέντο μέσα στο αιγιαλό» – Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη

Την τακτοποίηση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος μέσα στον αιγιαλό, κατά παρέκκλιση κάθε νομοθεσίας που ίσχυε ως σήμερα, καταγγέλλει ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε ανοιχτή αντιπαράθεση με ιδιοκτήτες παραλιακών καταστημάτων (beach bar κλπ).

Ο δήμαρχος Αλίμου μιλά για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος (ΥΠΕΝ), που κατατέθηκε στη Βουλή, στις 16 Οκτωβρίου, και προβλέπει ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό της διαχείρισης αποβλήτων και την αντιμετώπιση πολεοδομικών ζητημάτων. Ειδικότερα, όπως επισημαίνει ο κ. Κονδύλης, στο άρθρο 70, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δημιουργείται δυνατότητα υπέρ των ακινήτων της ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου) να τακτοποιούν αυθαίρετες κατασκευές μέσα στον αιγιαλό για μπαρ, καφετέριες και λοιπά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κάτι που μέχρι σήμερα ρητά απαγορευόταν.

Ο δήμαρχος Αλίμου χαρακτηρίζει σκανδαλώδη την εν λόγω ρύθμιση και θυμίζει ότι στην περιοχή η ΕΤΑΔ «έχει αυθαίρετες κατασκευές μέσα στον αιγιαλό και της έχουν ήδη επιβληθεί πρόστιμα 18.000.000 € από την Πολεοδομία Αλίμου για τα αυθαίρετα αυτά κτίσματα, που εκμεταλλεύεται γνωστός επιχειρηματίας. Αντί να τα κατεδαφίσει, η ΕΤΑΔ θα προσπαθήσει ξανά να τα… νομιμοποιήσει!!».

Επιπλέον, σημειώνει ο κ. Κονδύλης, «η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου έχει ήδη εκδώσει πρωτόκολλα κατεδάφισης για παραλιακές επιχειρήσεις του Αλίμου, που έχουν καταλάβει αυθαίρετα και έχουν ανεγείρει παράνομα κτίσματα μέσα στον αιγιαλό και την παραλία! Π.χ. υπάρχει αυθαίρετο μπιτς μπαρ 800 τ.μ. μέσα στον αιγιαλό!».

Ο δήμαρχος Αλίμου τονίζει ότι με το νέο σχέδιο νόμου «… εξυπηρετούνται και βολεύονται πλήρως οι γνωστοί καταπατητές της παραλίας του Αλίμου και μαζί με αυτούς “τρίβουν τα χέρια τους” και όλοι όσοι έχουν παρανομήσει και κτίσει μέσα στον αιγιαλό ανά την Ελλάδα, εφόσον φυσικά η ΕΤΑΔ θέλει να τους “διευκολύνει” και να τους “τακτοποιήσει”…». Αφήνει δε, αιχμές για τους συντάκτες της συγκεκριμένης διάταξης, την οποία χαρακτηρίζει «φωτογραφική».

«Δεν ξέρω εάν η διάταξη είναι “φωτογραφική” και φτιάχτηκε για τον συγκεκριμένο μεγαλο-καταπατητή του Αλίμου, όπως εύλογα μπορεί να σκεφθεί ο κοινός νους. Ξέρω όμως ότι για άλλη μία φορά το Κράτος επιβραβεύει τους καταπατητές του αιγιαλού, επιβραβεύει την αυθαίρετη δόμηση και την παρανομία και συμπεριφέρεται σε όσους σέβονται τον νόμο σαν να είναι… κορόιδα!».

Ο δήμαρχος Αλίμου προειδοποιεί ότι ο Δήμος θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη και θα προσβάλει κάθε «τακτοποίηση» αυθαιρεσίας που θα προσπαθήσουν να κάνουν μέσα στον αιγιαλό και την παραλία του Αλίμου. Και καταλήγει: «Όσο και να το θέλουν κάποιοι, “μπανανία” δεν δεχόμαστε να γίνουμε…».

Διαβάστε επίσης: Σκληρή επίθεση Κονδύλη και βουλευτών σε «επιχειρηματικά συμφέροντα» και ΕΤΑΔ για το παραλιακό μέτωπο

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα, για τη δράση της ΕΤΑΔ στην παραλία, ζητεί ο δήμαρχος Αλίμου 

Στα άκρα η κόντρα Δημάρχου – Επιχειρηματιών. Στο στόχαστρο μπήκε το Cine Alimos

Ειδήσεις από τον Αλιμο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ