Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου, 2024

Ανακοίνωση υποψηφιότητας για τις εκλογές του ΕΒΕΑ

Αγαπητοί φίλοι.

Θέλω να σας ενημερώσω ότι θα είμαι υποψήφιος για το Δοικητικό Συμβούλιο του ΕΒΕΑ στις επερχόμενες εκλογές. Θα είμαι υποψήφιος με τον συνδυασμό ΑΛΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, με επικεφαλής τον Ιωάννη Μπρατάκο.

To τμήμα που θα θέσω υποψηφιότητα είναι οι Υπηρεσίες.

Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΑ, θα διεξαχθούν στις 30 Νοεμβρίου, 1 και 2 Δεκεμβρίου 2024 (ημέρες Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα) και ώρες από 09:00 έως 20:00, στο Κτήριο του ΕΒΕΑ (Ακαδημίας 7-10671 Αθήνα).

Λίγα λόγια για το τι θα επιδιώξουμε να πετύχουμε ως ΕΒΕΑ:

ΕΝΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΣΧΥΡΟ, ΣΥΓΧΡΟΝΟ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ

– 
Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών υπηρετεί για πάνω από έναν αιώνα την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη στη χώρα.

– 
Είναι ο φορέας που ενώνει τις επιχειρήσεις όλων των κλάδων, εκφράζει με θάρρος τις θέσεις της αγοράς και στηρίζει έμπρακτα, καθημερινά, ουσιαστικά τις προσπάθειες του επιχειρηματικού κόσμου.

– 
Σήμερα, σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον που μετασχηματίζεται, θέλουμε το ΕΒΕΑ να βρεθεί στην αιχμή των εξελίξεων, στο πλευρό κάθε επιχείρησης.

– 
Θέλουμε ένα Επιμελητήριο το οποίο θα προσθέτει αξία στα μέλη του και ιδιαίτερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με χρήσιμες και προσιτές για όλους υπηρεσίες, λύσεις και εργαλεία.

– 
Θέλουμε να είμαστε πρωτοπόροι στον ψηφιακό και πράσινο μετασχηματισμό των ελληνικών επιχειρήσεων, παρέχοντας έμπνευση, καθοδήγηση και υποστήριξη.

– 
Θέλουμε να είμαστε αξιόπιστος σύμβουλος και συνομιλητής της Πολιτείας, με τεκμηριωμένες και τεχνικά ολοκληρωμένες προτάσεις, με αποτελεσματικές διεκδικήσεις και παρεμβάσεις για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

– 
Πιστεύουμε στη συνένωση δυνάμεων μεταξύ της Πολιτείας και του ευρύτερου οικοσυστήματος της επιχειρηματικότητας, ώστε να δημιουργήσουμε συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης σε κάθε περιφέρεια της χώρας.

– 
Πιστεύουμε στον διάλογο, στη συναντίληψη για τη διασφάλιση συνθηκών που θα οδηγήσουν τη χώρα σε έναν ενάρετο κύκλο ανάπτυξης.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) είναι πυλώνας στήριξης της ελληνικής επιχειρηματικότητας, προωθώντας ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό πλαίσιο για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, την πρόσβαση σε χρηματοδότηση και την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών.

ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΠΥΛΩΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ:

1. Εύρεση Πόρων και Χρηματοδότηση από Ιδιωτικά και Διακρατικά Κεφάλαια: Η οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων είναι ζωτικής σημασίας για τη βιώσιμη ανάπτυξή τους. Οφείλουμε να δώσουμε προτεραιότητα στην πρόσβαση των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα των μικρομεσαίων, σε πηγές χρηματοδότησης μέσω ιδιωτικών και διακρατικών κεφαλαίων. Μέσω συνεργασιών με επενδυτικούς φορείς, διεθνή προγράμματα και διακρατικές πρωτοβουλίες, θα εργαστώ για την ενίσχυση της ρευστότητας και την προώθηση των επενδύσεων.

2. Επιπτώσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης στις Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών: Η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) έχει αρχίσει να μεταμορφώνει δραστικά τον τομέα των υπηρεσιών, αναδιαμορφώνοντας διαδικασίες και δημιουργώντας νέα επιχειρηματικά μοντέλα. Οφείλουμε να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις στην προσαρμογή τους στις νέες τεχνολογίες, προσφέροντας καθοδήγηση και εκπαίδευση για την ομαλή ενσωμάτωση των εργαλείων ΤΝ. Στόχος είναι η αύξηση της παραγωγικότητας και η αποφυγή κινδύνων περιθωριοποίησης των επιχειρήσεων, λόγω των ραγδαίων τεχνολογικών εξελίξεων.

3. Ενίσχυση Δεξιοτήτων Ανθρώπινου Δυναμικού: Η συνεχής εκπαίδευση και η αναβάθμιση των δεξιοτήτων είναι καθοριστικές για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Οφείλουμε να επενδύσουμε στη στήριξη του ανθρώπινου κεφαλαίου, ενθαρρύνοντας την παροχή προγραμμάτων κατάρτισης και αναβάθμισης δεξιοτήτων. Έτσι, εξασφαλίζεται η πρόσβαση των εργαζομένων σε ποιοτικές θέσεις εργασίας και οι επιχειρήσεις μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς.

4. Βιωσιμότητα του Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος: Η βιωσιμότητα αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για το ΕΒΕΑ. Η δημιουργία ενός σταθερού και δίκαιου επιχειρηματικού περιβάλλοντος, με σαφείς κανόνες και κίνητρα για τις επενδύσεις, είναι κρίσιμη για την ευημερία των επιχειρήσεων. Οφείλουμε να στηρίξουμε την Πολιτεία για την προώθηση των κατάλληλων μεταρρυθμίσεων και υποδομών που υποστηρίζουν την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, προσφέροντας προοπτική μακροχρόνιας ανάπτυξης.

5. Ανάδειξη της Επιχειρηματικότητας Κοινωνικού Αντίκτυπου: Οφείλουμε να προώθησουμε την επιχειρηματικότητα με κοινωνικό αποτύπωμα μέσω δράσεων που ενθαρρύνουν τη σύνδεση της επιχειρηματικότητας με την κοινωνική προσφορά και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης που ωφελεί την κοινωνία συνολικά. Η κοινωνική επιχειρηματικότητα προσφέρει λύσεις για την επίλυση κοινωνικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.

Θα ήθελα να ζητήσω τη στήριξή σας και να προωθήσετε το μήνυμα της υποψηφιότητάς μου στις επαφές σας.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Με εκτίμηση

Αθανάσιος Νιφόρος
 

* Ο Θάνος Νιφόρος είναι Οικονομολόγος, Σύμβουλος Επενδύσεων, Θεματικός Συντονιστής για τα Διμερή Επιμελητήρια της Γραμματείας Παραγωγικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος στον τομέα των ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Άλμα Μπροστά» με επικεφαλής τον Ιωάννη Μπρατάκο, για τις επερχόμενες εκλογές του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ