Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου, 2025

Δυναμικό και καλλιτεχνικό θέμα την Τετάρτη στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο συνεχίζει δυναμικά την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 

Το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο συνεχίζει δυναμικά την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2024 και Ώρα 18:00-20:00, με εισηγήτρια την Δρ. Μαρία Αθανασέκου, Ιστορικός Τέχνης, Καθηγήτρια στο ΕΑΠ και το Frederick University και θέμα “Οι «πρώτες βοήθειες» της τέχνης – Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε σε καιρούς ενδιαφέροντες και απαιτητικούς”.

Η Συμμετοχή στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο είναι εντελώς Δωρεάν και διεξάγεται στα πλαίσια της Διά βίου Μάθησης και της Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Δήμου Ηλιούπολης.

Μετά την ολοκλήρωση της παρακολούθησης του Ανοικτού Πανεπιστημίου υπάρχει η δυνατότητα παροχής Βεβαίωσης Παρακολούθησης κατόπιν αιτήματος.

Υπεύθυνες για τη διοργάνωση του Ανοιχτού Πανεπιστημίου του Δήμου Ηλιούπολης είναι η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Δήμητρα Κορμά και η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και το Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων κα Σοφία Βλάχου.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο: 6930127104

Η συμμετοχή του κοινού στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Μπορεί δε να πραγματοποιηθεί και με εγγραφή στη φόρμα συμμετοχής εδώ.

Δείτε το πρόγραμμα του Ανοιχτού Πανεπιστημίου εδώ.

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια…

Η Δρ. Μαρία Αθανασέκου είναι Ιστορικός Τέχνης, απόφοιτη της Φιλοσοφικής Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, διδάκτωρ της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ και εκπονεί μεταδιδακτορική έρευνα στην Εκπαιδευτική Πολιτική στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Frederick και είναι ΣΕΠ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Επίσης, έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και σε άλλα πανεπιστήμια. Είναι μέλος της ευρωπαϊκής ερευνητικής ομάδας COST Action με την ιδιότητα της εκπροσώπου της Ελλάδας στη δράση με στοιχεία: «Perinatal Mental Health and Birth-Related Trauma: Maximising best practice and optimal outcomes» (DEVoTION) CA18211 (μέλος του Management Committee).

Δίνει διαλέξεις για θέματα Ιστορίας Τέχνης σε ποικίλους φορείς και συνεργάζεται σταθερά με το Ανοικτό Ίδρυμα Εκπαίδευσης. Συμμετέχει με ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια, άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά, έχει γράψει κεφάλαια σε βιβλία, έχουν εκδοθεί τρία βιβλία της σε έντυπη μορφή και δύο σε ηλεκτρονική. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα είναι πολλά και τα συνδυάζει πάντα με γνώμονα την τέχνη, τη θεραπεία και την εκπαίδευση. Έχει μετεκπαιδεύσεις και επιμορφώσεις στην Εικαστική Θεραπεία, την Ειδική Αγωγή, Ψυχολογία, Νευρολοψυχολογία, Λαογραφία κ.ά., και είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων.

Η προσέγγιση της στην τέχνη είναι διαθεματική καθώς δανείζεται από αδερφές επιστήμες (όπως η Ανθρωπολογία, Ψυχολογία, Λαογραφία, Κοινωνιολογία) φιλοδοξώντας και ελπίζοντας τη δημιουργία σχέσης των φοιτητών/εκπαιδευόμενων με την τέχνη. Της αρέσει να αφηγείται ιστορίες της τέχνης, να μοιράζεται και να επικοινωνεί μέσω της εικόνας. Πιστεύει ότι η τέχνη έχει μεγάλη δύναμη και ιστορίες να μας πει, πολλές, αν όχι όλες, μας αφορούν ή θα μας αφορούν σε κάποια από τις περιόδους της ζωής μας, όσο διευρύνεται το υπαρξιακό μας πεδίο.

Εργογραφία

• «A concise approach to Modernism in art: Cultural moments of the history and theory of art». Μαζί με τον Αλέξανδρο Αργυριάδη. Διαθέσιμο από το Amazon, 2020.

• «Γιατί με αφορά η τέχνη. Οι πολλές διαστάσεις της τέχνης και πως αξιοποιείται στη ζωή μας». Επιμέλεια/ συγγραφή συλλογικού τόμου: Μαρία Αθανασέκου. Εκδόσεις Ηδυέπεια, 2020.

Διαβάστε επίσης: Επανέναρξη του Ανοιχτού Πανεπιστημίου του Δήμου Ηλιούπολης

Ειδήσεις από τον Δήμο Ηλιούπολης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ