Την επανεκκίνηση του αντιπλημμυρικού έργου στο Κόρμπι της Βάρης, προς το τέλος του Νοεμβρίου, εκτιμά με δηλώσεις του στην Αμαρυσία, ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.
Το έργο μετά από πολλές αναβολές και πιέσεις της δημοτικής Αρχής, μπήκε ξανά σε τροχιά υλοποίησης προ ολίγων μηνών, αλλά ο εντοπισμός αρχαίων στην περιοχή επέβαλε τη διακοπή, εκ νέου, των εργασιών.
«Είναι ένα μεγάλο έργο το οποίο ξεκίνησε με πολύ πίεση από τη δημοτική Αρχή. Εκκρεμούσε για δεκαετίες. Προ 10 ετών το βάλαμε ξανά στις ράγες. Καταφέραμε να ξεκινήσει, επικαιροποιώντας τη μελέτη, βγάζοντας το Προεδρικό Διάταγμα της οριοθέτησης κλπ. Κι όλα αυτά χωρίς ο Δήμος να είναι αρμόδιος. Ολες αυτές οι κινήσεις είναι αρμοδιότητες της Περιφέρειας Αττικής που είναι και η αναθέτουσα Αρχή. Παρ’ όλ’ αυτά, ήμασταν εκεί, βγήκε ανάδοχος ο οποίος δεν κατάφερε να συνεννοηθεί καλά με την Περιφέρεια, ζήτησε περισσότερα χρήματα, λύθηκε η σύμβαση και εκκρεμεί στα δικαστήρια. Και πάλι με δική μας παρέμβαση, δηλαδή του Δήμου, στην προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας, καταφέραμε να επαναδημοπρατηθεί το έργο με τη διαδικασία της απευθείας διαπραγμάτευσης προκειμένου να γλιτώσουμε χρόνο και να καταφέρουμε να υποστηρίξουμε την υπόθεση στο Ελεγκτικό Συνέδριο, να οριστεί νέος ανάδοχος ο οποίος εγκαταστάθηκε πριν από περίπου έναν χρόνο», ανέφερε ο κ. Κωνσταντέλλος.
Όπως ενημερώνει, στην περιοχή όπου εξελίσσεται το έργο, έχουν βρεθεί πολλά αρχαία. «Εκκρεμούν οι εγκρίσεις από το Περιφερειακό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, προκειμένου να συνεχιστεί το έργο από αρχαιολογικής πλευράς. Συγχρόνως ολοκληρώνεται κάτι που δεν είχε γίνει στο παρελθόν: η μελέτη οδοποιία. Το ρέμα έχει συγκεκριμένη οδοποιία και από τις δύο πλευρές, η οποία πρέπει να γίνει χωρίς να καταστρέψει ιδιοκτησίες», σημείωσε ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ο οποίος εκτιμά ότι μέχρι τέλος Νοεμβρίου το έργο θα επανεκκινήσει. Θα χρειαστεί ενάμισι χρόνο για να ολοκληρωθεί. «Για εμάς το έργο αυτό είναι υψίστης σημασίας όχι μόνο για να μην πνιγόμαστε – το 1993 στα σπίτια που πλημμύριζαν γίνονταν διασώσεις από τα κεραμίδια – αλλά διότι αυτό επηρεάζει την ευρύτερη πολεοδόμηση της περιοχής».
Διαβάστε επίσης: Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στην «Α»: «Αποστολή μου είναι όπου βλέπω τσιμέντο να το μειώνω»
Ειδήσεις από τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο amarysianotia.gr
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter