Σημείωσε δε, πως τα υπέρογκα ποσά που καλούνται να πληρώσουν οι Δήμοι για το τέλος ταφής απορριμμάτων, με το πρόσχημα της ανακύκλωσης, δεν συμβάλλουν καθόλου σε αυτή, ενώ είναι χρήματα που θα στερηθούν οι δημότες, καθώς θα αφαιρεθούν από σημαντικά έργα και παρεμβάσεις προς όφελος τους.
Καταλήγοντας, υπογράμμισε πως οι Δήμοι πρέπει να αξιοποιήσουν κάθε μορφή πίεσης, και μαζί με τους δημότες, ν’ αγωνιστούν ώστε αυτό το χαράτσι να καταργηθεί. Γιατί, όπως είπε, δεν φτάνει μόνο η προσφυγή της ΚΕΔΕ (την οποία και οι Δήμαρχοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έχουν υπογράψει), αλλά είναι θέμα πολιτικής απόφασης.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής επικαλέστηκε τον απαράδεκτο νόμο του 2021, ο οποίος καθορίζει το χαράτσι του τέλους ταφής και το ύψος της ετήσιας αύξησής του, ενώ στη συνάντηση με την κυβέρνηση ο ίδιος δεν έθεσε ζήτημα κατάργησης του τέλους ταφής, αλλά μείωσής του. Επιπλέον, πρότεινε να μην επιβάλλει ο ΕΣΔΝΑ το χαράτσι αλλά να τα παρακρατά το υπουργείο Εσωτερικών κατευθείαν, χωρίς να εμπλέκεται ο Ενιαίος Σύνδεσμος.
Σημειώνεται ότι δήμαρχοι που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική και την λεγόμενη «πράσινη ανάπτυξη» που προωθεί η ΕΕ, αναλώθηκαν σε ένα παζάρι για τη διαδικασία. Μάλιστα ο Πρόεδρος της ΠΕΔΑ και Δήμαρχος Γαλατσίου, επιχείρησε να επιβάλλει μια κλειστή συνεδρίαση καθώς διώχθηκαν οι δημοσιογράφοι και έγινε προσπάθεια να διωχτούν και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στους Δήμους. Οι διαμαρτυρίες των Δημάρχων της Λαϊκής Συσπείρωσης απέτρεψαν μια τέτοια εξέλιξη. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι είναι υπέρ της κατάργησης του τέλους ταφής, όμως κάλεσε τους Δημάρχους, να βρουν λύσεις διαχείρισης της κατάστασης, και όχι να παλέψουν για την κατάργηση του απαράδεκτου χαρατσιού».