Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου, 2025

Βασιλική Μιχαλοπούλου στην «Α»: «Είμαι άνθρωπος που τολμάει και κάνει restart»

Λίγο πριν παρουσιάσει τον πρώτο της προσωπικό δίσκο με τον τίτλο «Ενδεχόμενα» στον ιστορικό «Σταυρό του Νότου», η Μαρουσιώτισσα καλλιτέχνης συστήνεται στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ και εξηγεί γιατί εγκατέλειψε τη δικηγορία για να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι

«Κάποτε θα είσαι πιο απογοητευμένος για τα πράγματα που δεν έκανες παρά για τα πράγματα που έκανες. Γι’ αυτό, λύσε τους κάβους. Σάλπαρε μακριά από το σίγουρο λιμάνι. Εξερεύνησε, ονειρέψου, ανακάλυψε».

Η Βασιλική Μιχαλοπούλου, ακολουθώντας τη γνωστή ρήση του συγγραφέα Μαρκ Τουέιν, τόλμησε αφήνοντας μια καριέρα στη Νομική για να ακολουθήσει το όνειρό της που δεν ήταν άλλο από το τραγούδι.

Με όπλο την κρυστάλλινη φωνή της με την οποία σε κάθε της εμφάνιση προχωρά σε πρωτότυπες διασκευές παλιών και καινούργιων αγαπημένων τραγουδιών του ελληνικού ρεπερτορίου, η νεαρή τραγουδίστρια παρουσιάζει τον δικό της μουσικό κόσμο και εξομολογείται τα όνειρά της στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΤΑΣΟΣ ΜΕΡΓΙΑΝΝΗΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΙΖΑ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ

Μπορείς με λίγες λέξεις να περιγράψεις τη διαδρομή «Αποφοίτηση από τη Νομική Σχολή – Θεατρική ομάδα – Τραγούδι – Πρώτος προσωπικός δίσκος και εμφάνιση στον «Σταυρό του Νότου»;

Όσο ήμουν φοιτήτρια στη Νομική ήμουν μέλος της θεατρικής ομάδας «Δρυς». Εκεί, στο πλαίσιο ενός αυτοσχεδιασμού, μου βγήκε να τραγουδήσω. Από τη συνθήκη που δημιουργήθηκε αισθάνθηκα πως «κάτι συνέβαινε». Άρχισα να είμαι πιο θαρραλέα στις παρέες όταν βγαίναμε έξω και σιγά σιγά οι φίλοι μου με παρότρυναν να ασχοληθώ πιο ενεργά. Γράφτηκα, λοιπόν, στο Ωδείο όπου άνοιξε για μένα ένας μαγικός κόσμος. Εκεί γνώρισα και τον Γιώργο Καψάσκη που έχει γράψει τα τραγούδια μου.

Έτσι, το ένα έφερε το άλλο. Ξεκίνησα με μικρά λαϊβάκια πιάνο-φωνή και σταδιακά αυτό μεγάλωνε. Μετά ήρθαν τα τραγούδια του Γιώργου που ήταν για μένα μια μεγάλη ευκαιρία να δοκιμαστώ σε δικό μου υλικό. Έτσι έφτιαξα τη μπάντα μου, παίζαμε στο Faust και παρουσιάζαμε ζωντανά τον δίσκο μας τα «Ενδεχόμενα» πριν αυτός κυκλοφορήσει επίσημα. Ο κόσμος πραγματικά αγκάλιασε τη δουλειά μας και έτσι καταφέραμε να φτάσουμε και στον «Σταυρό του Νότου», που είναι ένας χώρος σταθμός για κάθε καλλιτέχνη σε αυτό το ρεπερτόριο.

Πριν ασχοληθείς επαγγελματικά με το τραγούδι, πρόλαβες να εργαστείς ως δικηγόρος. Ήταν κάτι που έκανες παράλληλα με το «Απ’ το λίγο που σε ξέρω» που ήταν το τραγούδι με το οποίο σε γνωρίσαμε το 2021;

Όλα αυτά τα χρόνια, δούλευα σε δικηγορικά γραφεία και παράλληλα οργάνωνα τα live μου, τις ηχογραφήσεις μου, κοκ. Η περίοδος αυτή υπήρξε καθοριστική για μένα, αφού μπήκα στη διαδικασία να αναζητήσω ουσιαστικά τι θέλω να κάνω και να κοπιάσω γι’ αυτό. Αξιοποιούσα και το τελευταίο λεπτό του χρόνου μου για να ανταποκριθώ και στις δύο αυτές ασχολίες μου. Όταν όμως τα live μου άρχισαν να μεγαλώνουν και βρέθηκε για μένα η ευκαιρία να πω δικά μου τραγούδια και να αποκτήσω δισκογραφία, θεώρησα πως ήταν η στιγμή να εστιάσω στη μουσική. Έτσι, έχω σταματήσει τη δικηγορία από πέρυσι.

Τα τραγούδια σου, μεταξύ άλλων, μιλάνε για την έναρξη της ζωής και πάλι απ’ την αρχή – restart θα το λέγαμε. Κατά πόσο περιέχουν στοιχεία της δικής σου ζωής;

Πολύ! Είμαι άνθρωπος που τολμάει και κάνει restart. Το κάνω όταν διαπιστώνω ότι βρίσκομαι σε λάθος δρόμο, σε συναισθηματικό, επαγγελματικό ή όποιο άλλο επίπεδο. Έτσι έγινε όπως προανέφερα και με τη μουσική και τη δικηγορία. Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση για μένα, με ουσιαστικές συνέπειες στη ζωή μου από εδώ και πέρα, όμως το τόλμησα. Πιστεύω πολύ στον κόπο, στη δουλειά που κάνει κανείς για το στόχο του. Άλλωστε, η ζωή είναι απρόβλεπτη. Νομίζω πως επιβάλλεται να βάζουμε τον εαυτό μας σε αυτή τη διαδικασία για να εξελισσόμαστε.

Σε ποιο μουσικό είδος θα κατέτασσες τα τραγούδια σου;

Για λόγους συνεννόησης και μόνο, θα έλεγα στο «έντεχνο». Έντεχνα και άτεχνα μπορούν να είναι όλα τα είδη. Η μουσική που φτιάξαμε με τον Γιώργο και παρουσιάζουμε στον δίσκο μας «Ενδεχόμενα» έχει επιρροές από την ποπ και ροκ μουσική, από μπαλάντες, χορευτικές ρούμπες, μέχρι και το λαϊκό και παραδοσιακό τραγούδι. Ξεκινώντας να ανακαλύπτω τη μουσική ως τραγουδίστρια και έχοντας πολλά ακούσματα από την παιδική μου ηλικία μέχρι σήμερα, νιώθω την ανάγκη να εξερευνήσω τα είδη και όχι να ανήκω σε ένα κατ’ αποκλειστικότητα. Πιστεύω ότι η αισθητική των συντελεστών δίνει χαρακτήρα στο έργο, σε όποιο είδος και αν ανήκει.

Ποιες ήταν οι μουσικές προσλαμβάνουσες που είχες όταν ήσουν μικρή; Τι μουσική ακουγόταν στο σπίτι;

Ακούγονταν στην κυριολεξία τα πάντα. Η μητέρα μου μου έμαθε την πιο έντεχνη ελληνική μουσική, τον Κραουνάκη ας πούμε που λατρεύει. Θα ακούγαμε τα ελαφρολαϊκά τραγούδια της εποχής, μπορεί όμως να υπήρχαν και συλλογές κλασικής και παραδοσιακής μουσικής. Θα ακούγαμε Χατζιδάκι και Θεοδωράκη, ρεμπέτικα, ξένη ροκ μουσική. Τα πάντα. Σε όλα αυτά προστέθηκαν μετά και οι δικές μου προσωπικές αναζητήσεις, από την ποπ και τη τζαζ μέχρι τα ηπειρώτικα και τα σμυρναίικα. Πάντα ένιωθα ευελιξία στα ακούσματά μου, με συγκινούσαν πολλά είδη και εξακολουθώ να ψάχνω και να ακούω πολλά διαφορετικά πράγματα.

Θα σκεφτόσουν ποτέ να δηλώσεις συμμετοχή σε κάποιο από τα τηλεοπτικά μουσικά talent shows;

Νομίζω δεν ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία μου, δεν θα μπορούσα να με φανταστώ. Το βλέπω σαν μια πολύ προσωπική υπόθεση το πώς εξελίσσεται ο καθένας καλλιτεχνικά. Για τους δικούς μου χρόνους, νομίζω είναι πολύ γρήγορη η διαδικασία των talent shows.

Η Eurovision είναι μια προοπτική που σε ενδιαφέρει;

Στη Eurovision; Ίσως ναι, γιατί όχι; Η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω ονειρευτεί ποτέ.

Υπάρχουν συνεργασίες τις οποίες ονειρεύεσαι;

Θα ήθελα πάρα πολύ να γνωρίσω και να συνεργαστώ με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη.

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου μετά από δέκα χρόνια; Τι θα ήθελες να έχεις επιτύχει μέχρι τότε σε προσωπικό και τι σε επαγγελματικό επίπεδο;

Ευελπιστώ να έχει καταφέρει η μουσική μου να ταξιδέψει, να έχω γίνει πιο δημιουργική και να επικοινωνήσω ουσιαστικά με τους ανθρώπους που στηρίζουν τη δουλειά μου. Συναισθηματικά θα ήθελα να είμαι ήρεμη και γειωμένη, να απολαμβάνω τη ζωή και τους ανθρώπους μου, τη δουλειά μου.

Ποιο είναι το motto σου;

Δεν σταματάμε ποτέ!

INFO

H Βασιλική Μιχαλοπούλου θα εμφανιστεί στον «Σταυρό του Νότου Plus» την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου

Ώρα: 22.00 Είσοδος: 12 ευρώ

Παίζουν οι μουσικοί: Αλέξης Στενάκης (πλήκτρα), Τάσος Γιαννούτσος (κιθάρα), Γιώργος Κάστανος (πνευστά), Χρήστος Χλιούρας (τύμπανα) και Αλέξης Νασσάτι (μπάσο)

* Προπώληση εισιτηρίων στο More.com

** Πώληση εισιτηρίων θέασης την ίδια μέρα στο ταμείο του καταστήματος

*** Για κράτηση θέσης καθημένου σε τραπέζι επικοινωνείτε στο τηλεφωνο 210 9226975

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ