Με αφετηρία την 22α Φεβρουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία 200 χρόνια πριν, ο Αλέξανδρος Υψηλάντης φορώντας τη στολή του Ιερού Λόχου, κήρυξε την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης στις Παραδουνάβιες Ηγεμονίες, ο Δήμος Γλυφάδας ξεκίνησε σειρά δράσεων τιμώντας τον αγώνα των Ελλήνων για την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό.
Σε όλα τα δημοτικά κτίρια, στις εισόδους και στα κεντρικά σημεία της πόλης τοποθετήθηκαν δίπλα από την ελληνική σημαία, τα λάβαρα της Επανάστασης από διάφορες περιοχές της χώρας και θα παραμείνουν εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της επετειακής χρονιάς. Αποτίνοντας τον προσήκοντα φόρο τιμής στους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης, ο Δήμος Γλυφάδας με πρωτοβουλία του δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου διοργανώνει σειρά επετειακών δράσεων από τώρα και για όλη τη χρονιά.
Δείτε: Είδη πρώτης ανάγκης παρέδωσε ο Δήμος Γλυφάδας στους σεισμόπληκτους της Ελασσόνας
Γιώργος Παπανικολάου: «Φόρος τιμής σε όλους όσοι θυσιάστηκαν και απελευθέρωσαν την πατρίδα»
«Αυτές τις μέρες, πριν από 200 χρόνια ξεκινάει ο ξεσηκωμός του Γένους. Στις 22 Φεβρουαρίου 1821 ο Αλέξανδρος Υψηλάντης υψώνει τη σημαία της Ελληνικής Επανάστασης στις Παραδουνάβιες Ηγεμονίες και τίποτα πια δεν μπορεί να σταματήσει τον αγώνα για την Απελευθέρωση. Με αυτή την αφορμή, ο Δήμος Γλυφάδας αναρτά στους πιο ψηλούς ιστούς της πόλης τα λάβαρα της Επανάστασης, πλάι στην ελληνική σημαία: στο νέο και στο παλαιό Δημαρχείο, στις εισόδους της πόλης μας και σε πολλά ακόμη σημεία της Γλυφάδας μας, ως φόρος τιμής σε όλους όσοι θυσιάστηκαν και απελευθέρωσαν την πατρίδα», τονίζει ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου και προαναγγέλλει σειρά επετειακών εκδηλώσεων, πάντα βεβαίως με τις αναγκαίες προσαρμογές στα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.
Αφιέρωμα στην Επανάσταση στον Δρόμο των Ποιητών
Παράλληλα αξιοποιήθηκε το μικρό κτίριο με τα μηχανήματα για τη λειτουργία του τραμ που βρίσκεται στον πεζόδρομο της οδού Γρ. Λαμπράκη. Ο εξωτερικός χώρος έχει «ντυθεί» με τα πρόσωπα και τους στίχους λογίων και ποιητών που ύμνησαν την Επανάσταση και τους αγώνες των Ελλήνων για την Ελευθερία, όπως ο Ρήγας Φεραίος, ο Διονύσιος Σολωμός, ο Κωστής Παλαμάς, ο Ανδρέας Κάλβος και ο Άγγλος Φιλέλληνας Λόρδος Μπάιρον. Ο δήμαρχος της Γλυφάδας δήλωσε πως ο συγκεκριμένος χώρος θα αξιοποιηθεί «για περιοδικές εκθέσεις, με πρώτη αυτή που βλέπετε, για τη μεγάλη επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821».
Διαβάστε: Επιχείρηση αναβάθμισης του οδικού δικτύου της Γλυφάδας
Ειδήσεις για τον Δήμο Γλυφάδας μόλις ένα ΚΛΙΚ ΜΑΚΡΙΑ.