Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Αστική παρέμβαση αξίας 7,6 εκ. ευρώ σε κεντρικά σημεία της πόλης

Χρηματοδότηση ύψους 7.621.775,51 ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Νέας Σμύρνης, ο οποίος ενέταξε το έργο «Ολοκληρωμένη Αστική Αναβάθμιση» στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Ο Δήμος θα επιχειρήσει μια αστική παρέμβαση μεγάλης κλίμακας σε κεντρικά σημεία της πόλης, που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, θα δημιουργήσει συνθήκες απρόσκοπτης προσβασιμότητας και σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, και θα τονώσει την τοπική επιχειρηματικότητα, δημιουργώντας ένα νέο τοπόσημο.

«Στις προκλήσεις της αστικοποίησης απαντάμε με έργα μεγάλης κλίμακας, διαμορφώνοντας συνθήκες βιώσιμης αστικής κινητικότητας, προστασίας του περιβάλλοντος, απρόσκοπτης μετακίνησης για όλους και τονώνουμε την τοπική επιχειρηματικότητα δημιουργώντας ένα σύγχρονο, ασφαλές και ελκυστικό περιβάλλον για να επισκεφτεί κανείς», τόνισε ο δήμαρχος Σταύρος Τζουλάκης, και πρόσθεσε: «Συνεχίζουμε με στοχευμένες παρεμβάσεις να βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών σε μια εποχή έντονης μεταβλητότητας. Τα έργα μεγάλης κλίμακας που εξασφαλίζουμε στοχεύουν στην περαιτέρω ενδυνάμωση του χαρακτήρα της Νέας Σμύρνης, μιας πόλης φιλικής προς την οικογένεια και φιλόξενης για τους επισκέπτες».

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα αφορά την Αστική Αναζωογόνηση του Ο.Τ. που περικλείεται από τις οδούς Νικομήδειας, Εθνικής Στέγης, Αρτάκης και Τραπεζούντος και την ποιοτική αναβάθμιση του Σχολικού Συγροτήματος Νικομηδείας. Ειδικότερα, στόχος του έργου είναι η πλήρης ανάπλαση της περιοχής με την χρήση βιοκλιματικών στοιχείων και υλικών.

Ακόμη, με τον επανασχεδιασμό των υφιστάμενων πεζοδρομίων θα διασφαλιστεί η ασφάλεια των χρηστών όλων των χώρων που βρίσκονται στην περιοχή. Συγχρόνως, η στατική ενίσχυση και γενικότερη επισκευή του υφιστάμενου σχολικού συγκροτήματος θα διασφαλίσει τη βιωσιμότητα αυτού και την ασφάλεια των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού.

Διαβάστε επίσης: Το πρώτο ρομποτικό σούπερ μάρκετ στη πόλη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ