Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ιός Δυτικού Νείλου: Στα 13 τα κρούσματα στην Ελλάδα

Τα 13 έφτασαν τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα από την αρχή της φετινής περιόδου μέχρι τις 26 Ιουλίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

«O ΕΟΔΥ συστήνει να λαμβάνετε με συνέπεια μέτρα προφύλαξης από τα τσιμπήματα κουνουπιών. Έως τις 26/07/2022, έχουν διαγνωσθεί 13 περιστατικά λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στη χώρα, εκ των οποίων τα 11 σε Δήμους της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, ένα σε Δήμο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και ένα είναι υπό διερεύνηση. Επιπλέον, έχει καταγραφεί η κυκλοφορία του ιού σε κουνούπια σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Κατά το προσεχές διάστημα, αναμένονται και άλλα περιστατικά στη χώρα, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ως εκ τούτου, συστήνουμε να λαμβάνετε ατομικά μέτρα προστασίας από τα κουνούπια με συνέπεια, σε όλη την επικράτεια. Ιδιαίτερη προσοχή στη λήψη μέτρων χρειάζεται σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και άτομα με χρόνια υποκείμενα νοσήματα, που κινδυνεύουν περισσότερο να προσβληθούν πιο σοβαρά από τη λοίμωξη» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Μέτρα προφύλαξης

Ο ΕΟΔΥ συνιστά την τήρηση των ατομικών μέτρων προστασίας από τα κουνούπια, σε όλη την επικράτεια, καθ’ όλη την περίοδο κυκλοφορίας των κουνουπιών:

-Χρησιμοποιείτε εγκεκριμένα εντομοαπωθητικά σώματος και περιβάλλοντος (σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης), σίτες, κουνουπιέρες, κλιματιστικά/ ανεμιστήρες, κατάλληλα (μακριά) ρούχα.

-Μην αφήνετε στάσιμα νερά πουθενά (έτσι, βοηθάτε ουσιαστικά στον περιορισμό των εστιών αναπαραγωγής των κουνουπιών στους ιδιωτικούς χώρους).

-‘Ατομα μεγαλύτερης ηλικίας και άτομα με χρόνια υποκείμενα νοσήματα, πρέπει να παίρνουν τα μέτρα τους με ιδιαίτερη συνέπεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ