Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας χωρίς σβηστά φώτα υιοθετούν Δήμοι

Η διαφαινόμενη λήψη και εφαρμογή εκτάκτων μέτρων για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, στο πλαίσιο, αφενός του περιορισμού του κόστους για τους ΟΤΑ και αφετέρου της προσπάθειας διασφάλισης της επάρκειας προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό σε μεγάλη μερίδα των πολιτών.

Ο λόγος είναι ότι μεταξύ των μέτρων που εκτιμάται ότι θα τεθούν σε εφαρμογή σε δήμους, θα είναι και αυτό της συσκότισης, ή του περιορισμού της φωταγώγησης. Μάλιστα, τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε η πληροφορία ότι το μέτρο ήδη έχει εφαρμοστεί στους Δήμους Παλαιού Φαλήρου και Νέας Σμύρνης.

Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου διέψευσε κατηγορηματικά τα όσα ακούστηκαν αναφορικά με το θέμα αυτό. Ο κ Φωστηρόπουλος τόνισε ότι το ζήτημα τέθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αναφερόμενος στην εξοικονόμηση ενέργειας, δήλωσε πως ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία προμήθειας λαμπτήρων led που θα διασφαλίσουν την επαρκή φωταγώγηση των δρόμων της πόλης με μείωση του κόστους ως και 60%.

Οι αποφάσεις αυτές απηχούν και την στάση του συνόλου των δημοτικών Αρχών της Αττικής που εμφανίζονται καθησυχαστικοί απέναντι στους φόβους που εκφράζονται για ενδεχόμενη αύξηση των δεικτών της εγκληματικότητας και παραβατικότητας κάθε μορφής, δεδομένου ότι το σκοτάδι αποτελεί φιλόξενο περιβάλλον για την δράση πάσης φύσεως επίδοξων κακοποιών. Άλλωστε, όπως είχε πει και ο Ρούντι Τζουλιάνι, γνωστός και ως ο δήμαρχος που καθάρισε την Νέα Υόρκη από την εγκληματικότητα «όπου υπάρχει φώς, δεν υπάρχει έγκλημα».

Παράλληλα, και επειδή το θέμα απασχολεί, πέρα από τους πολίτες, τόσο τις δημοτικές Αρχές, όσο και την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές και συζητήσεις για την αύξηση της αστυνομικής παρουσίας, κυρίως τις νυχτερινές ώρες.

Όπως τονίζεται, υπάρχει στενότερη συνεργασία μεταξύ των αρμοδίων Δημοτικών Υπηρεσιών με τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα για στοχευμένες δράσεις στην κατεύθυνση της εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ