Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Σεμινάρια φιλοζωικής ευαισθητοποίησης στο θερινό camp

Σεμινάριο φιλοζωικής ευαισθητοποίησης από τον εκπαιδευτή σκύλων Πέτρο Σιδερέα και τη συνοδεία του πιστοποιημένου Therapy Dog, Sintra, παρακολούθησαν παιδιά που θα φοιτήσουν στην Α’ και Β’ τάξη δημοτικού.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η καλλιέργεια των φιλοζωικών αντανακλαστικών των παιδιών όπως η σημασία της υιοθεσίας και η ευαισθητοποίηση προς τα αδέσποτα ζωάκια, η ασφαλής προσέγγιση και επαφή με σκύλους και η μάθηση των κανόνων ευζωίας που χρειάζεται να τηρούνται ώστε να πετύχουμε μια αρμονική και ισορροπημένη συμβίωση με τον σκύλο μας.

Τα παιδιά είχαν επίσης την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον σκύλο και να συμμετάσχουν σε διαδραστικό παιχνίδι μαζί του σε ασφαλές περιβάλλον, να συζητήσουν τις απορίες και τα δικά τους βιώματα με τους σκύλους. Η παρουσία ενός ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου σε μια εκπαιδευτική διαδικασία έχει πολλαπλά οφέλη για τα παιδιά, μεταξύ άλλων τη βελτίωση της συγκέντρωσης, της αυτοπεποίθησης και της συμμετοχικότητας.

Ο Πέτρος και η Σίντρα έχουν την εμπειρία εκατοντάδων επισκέψεων σε σχολικές τάξεις όλης της Αττικής και σκοπός είναι την ερχόμενη σχολική χρονιά να αναπτυχθεί το πρόγραμμα σε όσο το δυνατόν περισσότερα σχολεία της πόλης.

Διαβάστε επίσης: Σκάκι…αυλής παίζουν τα παιδιά στο Δημοτικό Στάδιο κατά την διάρκεια του καλοκαιρινού Summer Camp

Ειδήσεις από την Καισαριανή στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ