Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Σε ρήξη οι σχέσεις δημάρχου – εργαζομένων

Τελεσίγραφο, το οποίο λήγει σήμερα Παρασκευή 12 Ιουλίου, έχει στείλει ο δήμαρχος Ηλιούπολης, Στάθης Ψυρρόπουλος, στους εκπροσώπους του σωματείου εργαζομένων να παραδώσουν του γραφείου που χρησιμοποιούν στο αμαξοστάσιο του Δήμου.

Το αίτημα εστάλη με επιστολή της αντιδημάρχου, Ελένης Καπίρη, στην οποία αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Κατόπιν των τοποθετήσεων του Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο για την αναγκαιότητα χρήσης, από τον ίδιο, του χώρου που χρησιμοποιεί ως γραφείο το ΣΕΔΗ στο Αμαξοστάσιο, δεδομένου ότι έχει αναλάβει προσωπικά τον Τομέα της Καθαριότητας και σε συνέχεια της συνάντησής μας και της επιτόπιας αυτοψίας που κάναμε με το Γενικό Γραμματέα του Δήμου στους χώρους του Αμαξοστασίου, το Γραφείο του Σωματείου μεταφέρεται πλέον στο Δημαρχείο της πόλης, παρακαλώ να μου παραδώσετε τα κλειδιά του χώρου στο Αμαξοστάσιο μέχρι την Παρασκευή 12/7/2024».

Η επιστολή προκάλεσε την άμεση αντίδραση των εκπροσώπων του σωματείου, οι οποίοι καταγγέλλουν τη δημοτική Αρχή για προσπάθεια φίμωσης και παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης.

Ειδικότερα, αναφέρουν:

«Oι “φθηνές” δικαιολογίες, περί χρήσης του γραφείου του σωματείου, από τον δήμαρχο (που είναι και “αντιδήμαρχος” καθαριότητας), το οποίο βρίσκετε μέσα στο κυλικείο του γκαράζ και όχι στο κεντρικό κτήριο, όπου στεγάζονται τα γραφεία των υπηρεσιών καθαριότητας δείχνει, ότι αυτό που απασχολεί τη διοίκηση είναι οι εργαζόμενοι να μην έχουν επαφή με το σωματείο τους.

Kαταγγέλλουμε την δημοτική Αρχή του Δήμου Ηλιούπολης, για την προσπάθεια φίμωσης και παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων και του σωματείου τους».

Διαβάστε επίσης: Αντεπίθεση Στ. Ψυρρόπουλου για την αστυνομική παρουσία στο ΔΣ

Ειδήσεις από τον Δήμο Ηλιούπολης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ