Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Κ. Γεωργοπούλου: «Έγκλημα» οι συμπτύξεις και καταργήσεις τμημάτων

Ολοκληρώθηκαν οι πρώτες ενημερωτικές συναντήσεις της δημοτικής Αρχής με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Την Κυριακή 15/09/2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τα Διοικητικά Συμβούλια του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» και Ζ’ ΕΛΜΕ. Είχε προηγηθεί συζήτηση με την Ένωση και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων της πόλης. Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τη μαθητική κοινότητα, όταν διενεργηθεί η εκλογή των νέων οργάνων των μαθητών (5 μελών και 15μελών).

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Πρόνοιας, Παιδείας και Πολιτισμού, Κανέλλα Γεωργοπούλου, προχώρησε σε λεπτομερή ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν την εκπαιδευτική κοινότητα, ξεκινώντας από το οργανωμένο και στοχευμένο «έγκλημα» της κυβέρνησης που αφορά στις συμπτύξεις και καταργήσεις τμημάτων. Έντονο ήταν το πρόβλημα που δημιουργήθηκε και στο ΕΠΑΛ με την κατάργηση τμημάτων (απόφαση που ανακλήθηκε έπειτα από τις έντονες διαμαρτυρίες και τον αγώνα της σχολικής κοινότητας και των φορέων της πόλης).

Παρά το γεγονός ότι η οικονομική κατάσταση του Δήμου παραμένει δυσχερής, δεδομένης της κατάργησης των νομικών προσώπων και των Σχολικών Επιτροπών, διαβεβαίωσε εκ μέρους της δημοτικής Αρχής ότι τα σχολεία θα έχουν όλα τα απαραίτητα αναλώσιμα και καθαριστικά, τα οποία διατίθενται ήδη από τα αποθεματικά του Δήμου. Παράλληλα δόθηκαν διευκρινήσεις σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των νέων συμβουλευτικών Δημοτικών Επιτροπών Παιδείας Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπαίδευσης.

Αναφορά έγινε και στα ΠΑγΟ (Προγράμματα Αθλητισμού για Όλους) που εγκρίθηκαν για τον Δήμο. Δίνεται έμφαση από την δημοτική Αρχή στην ένταξη δραστηριοτήτων που θα ξεκινούν από τα παιδιά προσχολικής ηλικίας μέχρι και τους εφήβους. Οι δραστηριότητες θα πραγματοποιούνται στους αθλητικούς χώρους του Δήμου.

Ξεκινά η λειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου

Παράλληλα, η αντιδήμαρχος υπενθύμισε πως αυτήν την περίοδο ξεκινά και η λειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου, δωρεάν για τους δημότες και κατοίκους Καισαριανής. Ωστόσο, το θέμα των εργασιακών σχέσεων παραμένει μείζον. Για σειρά ετών παράγουν πολύτιμο έργο με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Η Δημοτική Αρχή παρίσταται με κάθε τρόπο στον δίκαιο αγώνα τους – και μέσω νομικών διαδικασιών – για μόνιμη και σταθερή εργασία.

Τονίσθηκε επίσης ότι για πρώτη φορά ξεκίνησαν τα έργα συντήρησης των σχολικών κτιρίων από τον Αύγουστο, με προτεραιότητα εκείνα που αφορούν στην υγιεινή και την ασφάλεια της σχολικής κοινότητας, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις της Υγειονομικής Επιτροπής. Τα έργα συνεχίζονται από τον ανάδοχο μέχρι την απόδοση ολόκληρου του ποσού της ΣΑΤΑ στα σχολεία. Επιπροσθέτως μικρότερες αλλά σημαντικές παρεμβάσεις πραγματοποιούνται και από τα συνεργεία του Δήμου στην προσπάθεια ικανοποίησης του συνόλου των αιτημάτων των Διευθυντών και των Συλλόγων Γονέων.

Τέλος, έγινε αναφορά στις κινήσεις της Δημοτικής Αρχής για την έγκαιρη προετοιμασία ενόψει της επικείμενης χρηματοδότησης για την λειτουργία Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης.

Διαβάστε επίσης: Δυναμική κινητοποίηση ενάντια στις συμπτύξεις σχολικών τμημάτων

Ειδήσεις από την Καισαριανή στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ