Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Απόφαση – σταθμός υπέρ του Δήμου Αλίμου, κατά των “ψηλών κτηρίων”

Εκδόθηκε η πρώτη τελεσίδικη απόφαση από το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά σε σχέση με τα “μπόνους” του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (περισσότερα τετραγωνικά δόμησης, μεγαλύτερο ύψος κτηρίων κ.λπ.), έπειτα από προσφυγή του Δήμου Αλίμου.

Με την Απόφαση 345/2024 του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά δικαιώνεται ο Δήμος και οι κάτοικοι του Αλίμου, και ακυρώνεται οικοδομική άδεια που είχε εκδοθεί με χρήση “μπόνους” του ΝΟΚ από εργολάβο-κατασκευαστή στην περιοχή του παλαιού Αλίμου.

Πρόκειται για “απόφαση – σταθμό”, καθώς είναι η πρώτη τελεσίδικη απόφαση σχετικά με τα μπόνους του ΝΟΚ, που επιτρέπουν να χτίζονται περισσότερα τετραγωνικά και ψηλότερα κτήρια, κατά παράβαση των όρων δόμησης μιας περιοχής.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν μόλις καθαρογραφεί η απόφαση του Εφετείου και λάβει η δημοτική Αρχή γνώση του σκεπτικού της.

«Για ακόμα μία φορά, ο Δήμος Αλίμου πρωτοπορεί στην προστασία του περιβάλλοντος και στέκεται αποφασιστικά απέναντι σε εργολαβικά, επιχειρηματικά και κάθε είδους συμφέροντα, που βλάπτουν το περιβάλλον και την κοινωνία», δηλώνει ο κ. Κονδύλης και δεσμεύεται ότι «με την ίδια αποφασιστικότητα και δυναμική θα συνεχίσουμε για όλα τα “μεγάλα θέματα” που έχουμε ανοίξει (ψηλά κτήρια, παραλία Αλίμου κ.λπ.), μέχρι την τελική δικαίωση».

Διαβάστε επίσης: Ανδρ. Κονδύλης: «Αν θέλουμε να ανταγωνιστούμε τη Ριβιέρα της Γαλλίας και της Ιταλίας, πρέπει να έχουμε και κανόνες» – Κατήγγειλε προσπάθεια εκφοβισμού από επιχειρηματίες

Ειδήσεις από τον Αλιμο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ