Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Σκληρή επίθεση Κονδύλη και βουλευτών σε «επιχειρηματικά συμφέροντα» και ΕΤΑΔ για το παραλιακό μέτωπο

Ανοιχτή επίθεση προς τα «επιχειρηματικά συμφέροντα» στην παραλία του Αλίμου και την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), εξαπέλυσε ο δήμαρχος, Ανδρέας Κονδύλης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, έχοντας στο πλάι του βουλευτές του Νοτίου Τομέα της Αθήνας.

«Ποιος διαφεντεύει την παραλία του Αλίμου; Οι καταπατητές και τα επιχειρηματικά συμφέροντα ή η νομιμότητα και το δημόσιο. Πάντως η ΕΤΑΔ είναι σε πλήρη συντονισμό και συνεργασία με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, με τα παραλιακά καταστήματα. Στρέφεται επιθετικά, δικαστικά και εξώδικα, κατά του Δήμου Αλίμου και όλων των πολιτών», τόνισε ο Ανδρέας Κονδύλης στην εισήγησή του.

Χωρίς περιστροφές, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης, κάλεσε το κράτος «… να τα βάλει με επιχειρηματίες διότι έχουν απλωθεί σαν το χταπόδι και δεν ξέρετε κάποιο πλοκάμι του πού ακουμπάει». Απευθυνόμενος στον κ. Κονδύλη του είπε: «Λοιπόν Ανδρέα, υπήρξες μαθητής μου και θεωρώ ότι ξεπέρασες τον δάσκαλο. Αφού το πας μέχρι το τέλος στους επιχειρηματίες της νύχτας, πρέπει να έχεις όλο το Δημοτικό Συμβούλιο μαζί σου για να αντισταθείς και να νικήσεις».

Οι βουλευτές που αποδέχτηκαν την πρόσκληση του δημάρχου, ήταν οι Διονύσης Χατζηδάκης και Άννα Καραμανλή από τη Νέα Δημοκρατία, Χρήστος Κατσώτης από το ΚΚΕ, Θεανώ Φωτίου από τη Νέα Αριστερά, Σπύρος Μπιμπίλας από την Πλεύση Ελευθερίας, Νίκος Βρεττός από τη Νίκη και Βασίλης Στίγκας από τους Σπαρτιάτες. Τον Παύλο Χρηστίδη από το ΠΑΣΟΚ, που δεν μπόρεσε να παραστεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, εκπροσώπησε ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Αλίμου, Νίκος Παπανικολάου.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΚΚΕ, κ. Κατσώτης, σημείωσε ότι «όλο το παραλιακό μέτωπο είναι μια σκανδαλώδης ρύθμιση που έχει κάνει η κυβέρνηση και αυτή και η προηγούμενη και η πιο προηγούμενη στη βάση του Ρυθμιστικού Σχεδίου Ανάπτυξης της Αττικής».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η κυρία Φωτίου, από τη Νέα Αριστερά, η οποία κατήγγειλε ότι «αυτό είναι σκάνδαλο διαφθοράς του δημοσίου. Διότι όταν η ΕΤΑΔ παρεμβαίνει σκανδαλωδώς για τον ίδιο επιχειρηματία και τα συμφέροντά του συνεχώς, πρόκειται για σκάνδαλο διαφθοράς του δημοσίου».

Ο κ. Μπιμπίλας, από την Πλεύση Ελευθερίας, διευκρίνισε ότι μολονότι δεν είναι δημότης Αλίμου, εντούτοις είναι μέλος στο Σύλλογο Κολυμβητών και έχει άποψη για το τί συμβαίνει στην παραλία. «Για μας στην Πλεύση Ελευθερίας, είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι πρεσβεύουμε την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες όλων όσων μένουν στην Αττική. Εμείς θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε, θα είμαστε στο πλευρό σας σε κάθε περίπτωση», σημείωσε.

«Είναι καιρός να καταλάβουν οι πάντες πως ζούμε σε μία περίοδο που οι κυβερνητικές επιλογές δείχνουν αδύναμες να προστατεύσουν τις δημόσιες περιουσίες. Ισχυρίζεται κάποιος πως στο αποτέλεσμα που έχουμε βρεθεί αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει διαφθορά; Και η διαφθορά πάει χέρι χέρι με τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού είναι η μόνη κρατική οντότητα που μπορεί να λειτουργήσει ως ανάχωμα σε αυτές τις πολιτικές καταλήστευσης», ανέφερε ο κ. Βρεττός από τη Νίκη.

Ο Βασίλης Στίγκας, τόνισε ότι οι καταγγελίες είναι πολύ σοβαρές, ενώ ο κ. Παπανικολάου από το ΠΑΣΟΚ ανέφερε τη δέσμευση του κόμματος να «πάρει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες σε κοινοβουλευτικό επίπεδο ούτως ώστε να αναγκαστεί η κυβέρνηση και πειστικές απαντήσεις να δώσει αλλά κυρίως να δώσει λύσεις σε αυτά τα δίκαια αιτήματα του δήμου».

Να σημειωθεί ότι το μεσημέρι της Τετάρτης, ο δήμαρχος Αλίμου συναντήθηκε στη Βουλή με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ και έκανε αναλυτική ενημέρωση για το θέμα της παραλίας.

Τί ζητεί η δημοτική Αρχή

  • Να παραμείνει ανοιχτό το Cine Alimos και να παύσει η “στοχοποίησή” του από την ΕΤΑΔ. Η ΕΤΑΔ να ανακαλέσει το προηγούμενο έγγραφό της προς την Κτηματική Υπηρεσία και εγγράφως να την ενημερώσει ότι δεν επιθυμεί την απομάκρυνση καμίας υποδομής του Cine Alimos, οι οποίες εξάλλου είναι στο σύνολό τους εντελώς ήπιες και φιλικές στο περιβάλλον.
  • Να σταματήσει η βιομηχανία δικαστηρίων από την ΕΤΑΔ κατά του Δήμου και υπέρ παραλιακών επιχειρήσεων, η οποία ξεκίνησε στα τέλη του 2023.
  • Να σταματήσει η ΕΤΑΔ τις προσπάθειες να “τακτοποιήσει” πολεοδομικά αυθαίρετες κατασκευές καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (ακόμα και μέσα στον αιγιαλό!) κατά παράβαση του ισχύοντος νόμου περί τακτοποιήσεων. Οι αυθαίρετες κατασκευές των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος στην παραλία πρέπει να κατεδαφιστούν, όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος, που δεν αφήνει περιθώριο για καμία εξαίρεση. Να ανακαλέσει τις σχετικές “εξουσιοδοτήσεις” που χορήγησε προσωπικά η διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΤΑΔ προς τρεις παραλιακές επιχειρήσεις, χωρίς η ΕΤΑΔ να συνδέεται με καμία συμβατική σχέση με τις εταιρείες αυτές.
  • Να σεβαστεί η ΕΤΑΔ τη σύμβαση που έχει ήδη υπογράψει από τις 17-3-2017 με τον Δήμο Αλίμου και να σταματήσει να παρεμβαίνει στη διαχείριση του παραλιακού χώρου, που έχει ήδη παραχωρήσει στον Δήμο.
  • Να υλοποιήσει η ΕΤΑΔ τις ήδη ειλημμένες Αποφάσεις της (499/27-7-2016 του Διοικητικού της Συμβουλίου και 54/29-7-2016 της Γενικής της Συνέλευσης) για παραχώρηση της παραλιακής ζώνης στον Δήμο Αλίμου, όπως έχει ήδη γίνει και με τους υπόλοιπους δύο Δήμους που αφορούν αυτές οι Αποφάσεις.

Διαβάστε επίσης: Μετωπική σύγκρουση Αυτοδιοίκησης – ΕΤΑΔ το Σεπτέμβριο για το παραλιακό μέτωπο

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα, για τη δράση της ΕΤΑΔ στην παραλία, ζητεί ο δήμαρχος Αλίμου 

Στα άκρα η κόντρα Δημάρχου – Επιχειρηματιών. Στο στόχαστρο μπήκε το Cine Alimos

Ειδήσεις από τον Αλιμο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ