Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

«Καμπανάκι» Βλάσση Σιώμου για την βιωσιμότητα των Συνδέσμων

Στη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου των Συνδέσμων Αττικής που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) συμμετείχε ο Βλάσσης Σιώμος πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης.

Θέμα της σύσκεψης ήταν να αναζητηθεί λύση αναφορικά με το σημαντικότατο θέμα που έχει προκύψει με την κατάργηση από το 2025, της καταβολής των ΚΑΠ Πυροπροστασίας στους Συνδέσμους Δήμων της Αττικής οι οποίοι καταβάλλονταν στους Συνδέσμους Δήμων εδώ και τρεις δεκαετίες.
Η μη συμπερίληψη των Συνδέσμων Δήμων στην κατανομή των ΚΑΠ Πυροπροστασίας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο των Συνδέσμων Δήμων εκτιμούν πολλοί αιρετοί ανάμεσα στους οποίους και ο Βλάσσης Σιώμος.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να ζητηθεί παρέμβαση της ΚΕΔΕ προς τον Υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο για να αρθεί η – «άδικη και ζημιογόνα για το σύνολο της αυτοδιοίκησης» όπως αναφέρει ο Βλάσσης Σιώμος- απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών.
Επίσης, αποφασίστηκε να ζητηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας του Συντονιστικού των Συνδέσμων και του προέδρου της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσση Σιώμου με τον υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο.
Στη σύσκεψη τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου των Συνδέσμων ενημερώθηκαν για τα διαχρονικά αιτήματα της ΚΕΔΕ, σύμφωνα με τα οποία ζητείται οι Σύνδεσμοι Δήμων να είναι δικαιούχοι των προγραμμάτων κοινωνικής εργασίας του Υπουργείου Εργασίας αλλά και να είναι δικαιούχοι και άλλων ειδικών προγραμμάτων από διάφορα Υπουργεία.
Τέλος, στη συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο αποφασίστηκε να γίνει ειδική αναφορά για την μακροχρόνια πορεία των Συνδέσμων Δήμων, η οποία σύμφωνα με την εκτίμηση του Βλάσση Σιώμου «έχει δικαιώσει την ύπαρξή τους, αφού και σημαντικό έργο παρέχουν και ιδιαίτερα χρήσιμοι είναι, με το ιδιαίτερο συγκριτικό πλεονέκτημα που διαθέτουν, σε σχέση με τους μεμονωμένους Δήμους, αυτό της Διαδημοτικής Συνεργασίας».

Βλάσσης Σιώμος: «Μείζον το πρόβλημα της κατάργησης της καταβολής των ΚΑΠ Πυροπροστασίας στους Συνδέσμους»

Ο Βλάσσης Σιώμος ενημέρωσε τα μέλη του Συντονιστικού των Συνδέσμων ότι η ΚΕΔΕ και ο ίδιος προσωπικά, θα κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να συμπεριληφθούν και πάλι οι Σύνδεσμοι Δήμων ως δικαιούχοι των ΚΑΠ Πυροπροστασίας αλλά και όλων των προγραμμάτων που ζητήθηκαν και δεσμεύτηκε ότι θα είναι δίπλα τους συνδράμοντας τους στην προσπάθεια τους για την προστασία και ανάπλαση των ορεινών όγκων της Αττικής.
Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Βλάσσης Σιώμος δήλωσε :
«Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε θερμά τον πρόεδρο του ΑΣΔΑ Σταύρο Τσίρμπα για την πρωτοβουλία του να συγκαλέσει το Συντονιστικό των Συνδέσμων Δήμων της Αττικής για να συζητηθούν τα προβλήματα που απασχολούν τους Συνδέσμους και κυρίως το μείζον πρόβλημα της κατάργησης της καταβολής των ΚΑΠ Πυροπροστασίας στους Συνδέσμους Δήμων της Αττικής, το οποίο μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στην διάλυση των Συνδέσμων».

Oι παριστάμενοι

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΑΣΔΑ και δήμαρχος Αγίων Ανάργυροι Καματερού Σταύρος Τσίρμπας, ο πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ και δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης, ο πρόεδρος του ΣΥΝΠΑ και δημοτικός σύμβουλος Φυλής Βασίλης Λαζάρου, ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ και δημοτικός σύμβουλος Κορυδαλλού Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ και δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου Αλέξης Μαυραγάνης, ο αντιπρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ και δημοτικός σύμβουλος Κορυδαλλού Μιχάλης Ευθυμιάδης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Λαυρεωτικής και δημοτικός σύμβουλος Σαρωνικού Ηλίας Μπουκουβάλας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου της Τροιζηνίας, ο εκπρόσωπος του προέδρου του ΣΠΑΠ Γιάννης Σταμούλης καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της ΚΕΔΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ