Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Έκλεισε το Δημοτικό Σχολείο Παλλάδιο στη Νέα Σμύρνη – Μεταφέρθηκε στη Βάρη

Ένα από τα παλαιότερα δημοτικά σχολεία της Νέας Σμύρνης, το Παλλάδιο επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως 3, δεν υφίσταται πλέον. Το δημοτικό σχολείο λειτουργούσε από το 1950 στον ίδιο χώρο μέχρι και τον περασμένο Ιούνιο. Μάλιστα, από την πρόσοψη του κτιρίου έχει αφαιρεθεί και η σχετική επιγραφή.

Το δημοτικό σχολείο μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις στη Βάρη, όπου από το 2008 άρχισε να κατασκευάζονται οι νέες εγκαταστάσεις του εκπαιδευτηρίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κτίριο επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως 3 δεν ήταν ιδιοκτησίας του εκπαιδευτηρίου.

Εγκαινιάστηκε το Dorothy Snot

Το έτερο όμως κτίριο, όπου παλαιότερα στεγάζονταν το Γυμνάσιο και το Λύκειο του Παλλαδίου, επί της οδού Σκόπα 8, στη Νέα Σμύρνη, ενοικιάστηκε για τα επόμενα 18 χρόνια στον Παιδικό Σταθμό και Νηπιαγωγείο, Dorothy Snot, που ξεκίνησε τη διαδρομή του από την Κυψέλη.

Η έλευση της Dorothy Snot στη Νέα Σμύρνη, γιορτάστηκε με τελετή εγκαινίων, στην οποία συμμετείχαν δεκάδες κόσμου, γονείς και παιδιά του σχολείου, αλλά και εκπρόσωποι του πολιτικού, επιχειρηματικού και πνευματικού κόσμου. Μιλώντας στην τελετή εγκαινίων ο συνιδρυτής του Σχολείου και διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Γιαννούδης, τόνισε ότι η απόφαση να επεκταθεί το σχολείο στην περιοχή ήταν στρατηγικής σημασίας, σημειώνοντας «ήρθαμε για να μείνουμε» στην όμορφη Νέα Σμύρνη και να γίνει το σχολείο άλλο ένα τοπόσημο της περιοχής. Ο κ. Γιαννούδης εξήγησε ότι κατάφεραν να αποτρέψουν την επικείμενη κατεδάφιση του παλαιού ιδιωτικού λυκείου «Παλλάδιο» και δέσμευσαν το κτήριο για τα επόμενα 18 χρόνια.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη, ο βουλευτής Νότιου Τομέα του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνος Τομεάρχης Παιδείας Στέφανος Παραστατίδης, ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Νέας Σμύρνης Γεώργιος Γουρναρόπουλος, η αντιδήμαρχος Συντήρησης και λειτουργείας Σχολικών Μονάδων του Δήμου Νέας Σμύρνης Μαρίνα Δεκούλου, η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση, ο Γιώργος Σάλλας και ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης.

Το δικό τους μήνυμα έστειλαν μέσω βίντεο η Σουηδή παιδαγωγός από το πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης Suzanne Axelsson και ο Βρετανός playworker με πάνω από 46 χρόνια εμπειρία Meynell Walter, οι οποίοι τόνισαν το πόσο σημαντική είναι η σύνδεση του σχολείου με την διεθνή κοινότητα της εκπαίδευσης μέσα από το παιχνίδι.

Διαβάστε επίσης: Aζίμα Λιάνα Χαβρέ στην «Α»: «Το κλειδί που ανοίγει τις πόρτες στη ζωή είναι η αληθινή χαρά»

Ειδήσεις από τη Νέα Σμύρνη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ