Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ – Θα συζητηθεί σχέδιο εκκένωσης

Σήμερα Τετάρτη στις 16.30, θα συνεδριάσει εκτάκτως υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ θα γίνει λόγω των ραγδαίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, μετά την εκτόξευση εκατοντάδων πυραύλων από το Ιράν κατά του Ισραήλ.

Tην τελευταία ώρα, το Ιράν εξαπέλυσε εκατοντάδες βαλλιστικούς πυραύλους (200 ή ακόμη και 400 σύμφωνα με αναφορές) κατά του Ισραήλ, το οποίο ήδη σχεδιάζει αντίποινα.

Στη συνεδρίαση θα συζητηθεί και το σχέδιο απομάκρυνσης Ελλήνων πολιτών από Λίβανο και Ισραήλ. Αυτό αφορά τους κατόχους ελληνικών διαβατηρίων και των εξαρτώμενων μελών από αυτούς, όπως σύζυγοι και παιδιά. Γι αυτό και έχουν προβλεφθεί πολιτικά ή και στρατιωτικά αεροσκάφη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική κυβέρνηση θα διαθέσει μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 για τον απεγκλωβισμό υπηκόων της Κύπρου από τον Λίβανο, κατόπιν αιτήματος της ηγεσίας του Υπουργείου Αμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επίσης, θα συζητηθεί και το ενδεχόμενο ύπαρξης μεταναστευτικών ροών, εξαιτίας των σειρήνων του πολέμου που χτυπούν στην ευρύτερη περιοχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ