Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Δίκτυο Ανθεκτικών Πόλεων: 10 νέοι Δήμοι της Κρήτης ζήτησαν να ενταχθούν

Το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν στο Ελληνικό Δίκτυο Ανθεκτικών Πόλεων (ΕλΔΑΠ) εκδήλωσαν 10 νέοι Δήμοι της Κρήτης, κατά τη διάρκεια των συσκέψεων που έγιναν στις 2 και 3 Οκτωβρίου στο νησί.

«Σε μια εποχή που οι αυξανόμενες προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και οι φυσικές καταστροφές δοκιμάζουν συνεχώς την κοινωνία μας, είναι σημαντικό να είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά, σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας», δήλωσε ο δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης και πρόεδρος του Δικτύου, Γιάννης Κωνσταντάτος.

Το Ελληνικό Δίκτυο Ανθεκτικών Πόλεων έκανε σημαντικές συνεδριάσεις κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Κωνσταντάτου στην Κρήτη. Ο πρόεδρος του ΕλΔΑΠ επισκέφθηκε την πρώτη ημέρα τον Δήμο Πλατανιά που είχε δοκιμαστεί πριν μερικά χρόνια από τις καταστροφικές πλημμύρες, ενώ τη δεύτερη ημέρα η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στον ορεινό Δήμο Βιάννου που διαθέτει ένα εξαιρετικό πευκοδάσος, μεταφέροντας καλές πρακτικές και βάζοντας στο τραπέζι τις ανάγκες για μια σύγχρονη πολιτική προστασία σε τοπικό επίπεδο.

Και στις δύο συνεδριάσεις έδωσαν δυναμικό παρών πολλοί δήμαρχοι της περιοχής, αλλά και εκπρόσωποι φορέων και εθελοντικών ομάδων. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν στις συνεδριάσεις οι Δήμοι Πλατανιά, Μινώα Πεδιάδας, Σφακίων, Μυλοποτάμου, Αποκορώνου, Χανίων, Αγίου Νικολάου, Οροπεδίου Λασιθίου και Βιάννου.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, παρουσιάστηκε μια ολοκληρωμένη μελέτη για την ενίσχυση της θωράκισης των Δήμων-Μελών του Δικτύου στον τομέα της πολιτικής προστασίας.

«Οι Κρητικοί Δήμαρχοι επιβεβαίωσαν τη φημισμένη φιλοξενία του νησιού, ενώ ταυτόχρονα υπήρξαν πρωτοπόροι στις προτάσεις και τις θέσεις που κατέθεσαν, σε συνεργασία με την Περιφέρεια. Ο αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Περισυνάκης συμμετείχε ενεργά σε όλες τις συζητήσεις, ενώ είχα την ευκαιρία να συναντηθώ και με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, όπου συζητήσαμε θέματα πολιτικής προστασίας αλλά και τη συνεργασία ανάμεσα στην Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης με ένα εμβληματικό έργο που θα φέρει την Κρήτη στην Αθήνα και την Αθήνα στην Κρήτη και σε όλο τον κόσμο», σημείωσε ο κ. Κωνσταντάτος.

«Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσους συμμετείχαν στις συσκέψεις καθώς επίσης και τους δημάρχους Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη, Βιάννου Παύλο Μπαριτάκη, Σιθωνίας Γιάννη Μαλλίνη, Λοκρών Αθανάσιο Ζεκεντέ και Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας Γιώργο Τσαπουρνιώτη που παρευρέθηκαν στις συνεδριάσεις εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου», ανέφερε ο κ. Κωνσταντάτος και δεσμεύτηκε ότι «το ΕλΔΑΠ θα συνεχίσει να εργάζεται δυναμικά με οραματισμό και σχέδιο για την επικείμενη Γενική Συνέλευση, προωθώντας πρωτοβουλίες που ενισχύουν την ανθεκτικότητα των πόλεων-μελών του Δικτύου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ