Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Με τον υφ. Μεταφορών συναντήθηκε ο Ηλ. Σταμέλος. Ζήτησε επίλυση κυκλοφοριακού και επιπλέον λεωφορειακή γραμμή

Το οξυμένο συγκοινωνιακό ζήτημα της Καισαριανής έθεσαν στον υφυπουργό Μεταφορών Βασίλη Οικονόμου ο δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος και η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Ανάπτυξης, Προγραμματισμού και Πολιτικής Προστασίας Μαρία Αραχωβίτη.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η ανεπαρκής λεωφορειακή γραμμή 224 στην οποία παρατηρούνται συνεχώς καθυστερήσεις δρομολογίων, φαινόμενο που οξύνθηκε από την κυκλοφοριακή συμφόρηση που προκάλεσαν τα έργα του μετρό, με αποτέλεσμα το συνωστισμό και την μεγάλη ταλαιπωρία των επιβατών.

Η Δημοτική Αρχή υπενθύμισε ότι κατά το παρελθόν λειτουργούσε η γραμμή 223 η οποία όμως καταργήθηκε, καθώς και η δημοτική συγκοινωνία. Η ύπαρξή τους «ανακούφιζε» σε ένα βαθμό το πρόβλημα, καθώς εξυπηρετούσαν την μετακίνηση προς και από το κέντρο και την σύνδεση με μέσα σταθερής τροχιάς.

Η Δημοτική Αρχή επανέλαβε την ανάγκη να προστεθεί μία επιπλέον λεωφορειακή γραμμή που θα συνδέει την πόλη με το κέντρο ή να «σπάσει» στα δύο η ήδη υπάρχουσα (Καισαριανή – Κέντρο και από εκεί μέχρι Πολύγωνο) με συχνά δρομολόγια.

Ο υφυπουργός δεσμεύθηκε ότι θα λάβει σοβαρά υπόψη τις παρατηρήσεις που του κατατέθηκαν, ενόψει της διαμόρφωσης του νέου «συγκοινωνιακού χάρτη» του Λεκανοπεδίου και της ημερίδας του Υπουργείου στις 15 Οκτώβρη.

Διαβάστε επίσης: Καισαριανή: «Έμφραγμα» στην Εθνικής Αντιστάσεως τις ώρες αιχμής – Αμεσες λύσεις ζήτησε ο Ηλ. Σταμέλος από τον Ν. Ταχιάο

Ειδήσεις από την Καισαριανή στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ