Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Εκδήλωση για πρώιμες ενδείξεις ΔΕΠ-Υ σε παιδιά προσχολικής ηλικίας

Ο Δήμος Ζωγράφου σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με ΔΕΠ-Υ ADHD Hellas διοργανώνουν την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου και ώρα 18:00 – 20:00 στη Βίλα Κοτοπούλη (Αλ. Παναγούλη 17Α) συζήτηση για τις πρώιμες ενδείξεις ΔΕΠ-Υ σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής & Υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ) είναι μια από τις συχνότερες νευροβιολογικές διαταραχές της παιδικής ηλικίας, η οποία συνεχίζεται όμως, σε σημαντικό ποσοστό, και στην ενήλικη ζωή. Εμφανίζεται στο 5-7% του μαθητικού πληθυσμού και στο 4% των ενηλίκων.
Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας πολλές φορές έχουν δυσκολία στην διατήρηση της προσοχής, στο να ακολουθούν οδηγίες ή να διατηρούν την παραμονή τους σε μια δραστηριότητα. Αυτές οι συμπεριφορές συνήθως είναι κοινές για αυτή την ηλικία, όμως, μπορεί να αποτελούν σαφέστατες ενδείξεις της ΔΕΠ-Υ.
Η πρόληψη μέσω της ανίχνευσης πρώιμων συμπτωμάτων και της έγκαιρης παρέμβασης αποτελεί πλέον ανάγκη, καθώς αποδεικνύεται ότι οι δυσκολίες πολλαπλασιάζονται με την ένταξη του παιδιού στο δημοτικό σχολείο. Στόχος της παρέμβασης του ADHD Hellas αποτελεί η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των παιδαγωγών και φροντιστών παιδιών προσχολικής ηλικίας στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.
Ο Οκτώβριος έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως ο Μήνας Ευαισθητοποίησης για τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ) και το ADHD Hellas οργανώνει καμπάνια ενημέρωσης για τη ΔΕΠ-Υ σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

 

Ειδήσεις από του Ζωγράφου στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ