Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

Στ. Μαμαλάκης: «Η άσκηση είναι ένα δώρο που μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας σε κάθε ηλικία»

Το Πάρκο Ελευθερίου Βενιζέλου, στον Ασύρματο, αποτέλεσε το σταθμό της δράσης «Ενεργός και Υγιής Γήρανση –Τα οφέλη της μετακίνησης στην πόλη με τα πόδια», που οργανώθηκε από τον Δήμο Αγίου Δημητρίου την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου. Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Μέλη των ΚΑΠΗ έλαβαν μέρος σε ένα διαδραστικό περίπατο, ασκήθηκαν και ενημερώθηκαν για τα οφέλη, τόσο της άσκησης για την υγεία, όσο και για τη μετακίνηση στην πόλη.

Στη δράση παραβρέθηκε ο δήμαρχος Στέλιος Μαμαλάκης καθώς και ο  Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Αθανάσιος Μπαμπάνας, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη σημασία της άσκησης και της κίνησης για μια ποιοτική ζωή.

Ο κ. Μαμαλάκης επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «η άσκηση είναι ένα δώρο που μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας σε κάθε ηλικία. Με την πρωτοβουλία αυτή, θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους συμπολίτες μας να υιοθετήσουν έναν πιο ενεργό τρόπο ζωής και να απολαύσουν τα οφέλη της άσκησης για την υγεία τους. Στόχος μας η προαγωγή της υγείας και της ευζωίας των πολιτών σε όλες τις ηλικίες».

“Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκαν μαθήματα γυμναστικής, ενώ οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα οφέλη της άσκησης για την καρδιαγγειακή υγεία, την ενίσχυση του μυϊκού συστήματος, τη βελτίωση της διάθεσης και την πρόληψη ασθενειών”, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου.

“Ο κ. Μπαμπάνας ενημέρωσε το Δήμαρχο για το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώνουν τα μέλη των ΚΑΠΗ για δράσεις που σχετίζονται με την ενεργό και υγιή γήρανση. Επιπλέον οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τη σχετική δράση καθώς και για την υλοποίηση του εβδομαδιαίου προγράμματος άσκησης και φυσικής βελτίωσης που πραγματοποιείται από τον φυσικοθεραπευτή με τη συμβολή και του αντιδημάρχου. Οι συμμετέχοντες δεν  παρέλειψαν να αναφερθούν και στην αναγκαιότητα ενίσχυσης και βελτίωσης του οδικού δικτύου, τόσο για πεζούς όσο και οχήματα. Από την πλευρά του ο δήμαρχος επισήμανε ότι πράγματι το οδικό δίκτυο έχει ανάγκη από συντήρηση και βελτίωση. Επιπλέον πρόσθεσε ότι η πόλη έχει ανάγκη από μια νέα συγκοινωνιακή μελέτη καθώς η τελευταία που πραγματοποιήθηκε ήταν το 2006!”, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ