Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Τόνωση της αγοράς ενόψει των Χριστουγέννων – Συνάντηση Στ. Μαμαλάκη με καταστηματάρχες

Η ενίσχυση της τοπικής αγοράς ενόψει των Χριστουγέννων και η παρουσίαση ψηφιακών εργαλείων, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του δημάρχου Αγίου Δημητρίου Στέλιου Μαμαλάκη με εκπροσώπους επιχειρήσεων.

Η σχετική πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επικείμενη εορταστική περίοδο και το σχεδιασμό μιας νέας προνομιακής κάρτας (PASSDAD) που θα μπορεί να αξιοποιηθεί από δημότες και επισκέπτες.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και το πρώτο Ανοιχτό Ψηφιακό Εργαστήριο για την Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα στο Δήμο Αγίου Δημητρίου.

Το εργαστήριο στο Δημοτικό Θέατρο Μελίνα Μερκούρη είχε σημαντική συμμετοχή από εκπροσώπους του Δήμου, αντιδημάρχους, εντεταλμένους δημοτικούς συμβούλους, στελέχη της τοπικής οικονομίας και του τουρισμού, στελέχη εταιρειών και μέλη του εμπορικού κόσμου, καθώς και ενδιαφερόμενους πολίτες που επιθυμούσαν να ενημερωθούν για τις νέες δράσεις του Δήμου για την Τοπική Ανάπτυξη, την Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα.

Κατά την έναρξη του εργαστηρίου χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Μαμαλάκης ο οποίος μίλησε για τις δράσεις καινοτομίας, επιχειρηματικότητας και το σύνολο των επόμενων στόχων του Δήμου, τόσο για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, όσο και την προώθηση των νέων τεχνολογιών για την εξυπηρέτηση των πολιτών και των επισκεπτών του Δήμου. Ο κ. Μαμαλάκης επισήμανε, ότι ο Δήμος Αγίου Δημητρίου μπορεί να γίνει πόλη πρότυπο για την ανάπτυξη καινοτόμων κοινωνικών δράσεων και δραστηριοτήτων μέσα από πρωτοβουλίες όπως το PASSDAD (κάρτα του δημότη και του επισκέπτη) το οποίο θα λειτουργήσει ως υποδομή παροχών και συμμετοχής των τοπικών επιχειρήσεων με προσφορές. Επιπλέον ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην ανάγκη στενής συνεργασίας του δήμου με τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Ενόψει των Χριστουγέννων ο δήμος σχεδιάζει σειρά παρεμβάσεων στο στολισμό της πόλης προκειμένου να την καταστήσουν πόλο έλξης για κατοίκους και επισκέπτες.

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο Γιώργος Καραμανώλης, Co-founder, CTO/CIO της Crowdpolicy ο οποίος παρουσίασε εν συντομία τις καλές πρακτικές ψηφιακού μετασχηματισμού που μπορούν να προωθήσουν την τοπική ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα, προωθώντας δράσεις και λύσεις που μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Τέλος, η Μαρία Σωτηρίου, Project Manager της Crowdpolicy, παρουσίασε την υποδομή προσφορών και την νέα ψηφιακή και φυσική κάρτα για τους δημότες και τους κατοίκους, τις δυναμικές της νέας αυτής δράσης αλλά και τα σταδιακά οφέλη εφαρμογής, για τον Δήμο, τους πολίτες και επισκέπτες του Αγίου Δημητρίου για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας. Επιπρόσθετα παρότρυνε τους συμμετέχοντες επιχειρηματίες να μπουν να κάνουν δωρεάν την εγγραφή τους στην πλατφόρμα η οποία βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία και θα μπει σε εφαρμογή πριν το τέλος του έτους.

Σημειώνεται ότι θα ακολουθήσουν ειδικές στοχευμένες ενημερωτικές δράσεις για την αξιοποίηση της υποδομής.

Περισσότερα για το City On

To “City Οn”, πρόκειται να δράσει ως ένα “έξυπνο” εργαλείο για την άμεση και εύκολη πρόσβαση των πολιτών στις εγκαταστάσεις και τις υφιστάμενες υπηρεσίες του Δήμου. Ταυτόχρονα, θα διευρύνει τις δυνατότητες ενημέρωσης και συμμετοχικότητας κάθε δημότη κι επισκέπτη με την ανανέωση των μέσων προβολής και προσφορών των τοπικών επιχειρήσεων. Η κάρτα PASSDAD θα υπάρχει τόσο σε ψηφιακή όσο και σε φυσική μορφή και θα συμβάλλει στην χάραξη ενός σχεδίου βιώσιμης αστικής διαβίωσης, τοποθετώντας τον Δήμο Αγίου Δημητρίου, πιο κοντά στον στόχο των έξυπνων πόλεων, με την ανάπτυξη καλών πρακτικών για τη διασύνδεση των τοπικών φορέων με τους πολίτες.

Διαβάστε επίσης: Αθλητική δράση με «Ορίζοντες» και «Το Παρεάκι» στον Άγ. Δημήτριο

Ειδήσεις από τον Αγιο Δημήτριο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ