Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Πανελλήνια πρεμιέρα της ταινίας ΚΡΕΑΣ του Δημήτρη Νάκου στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Στο Διεθνές Διαγωνιστικό του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης θα κάνει την πανελλήνια πρεμιέρα της η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Δημήτρη Νάκου «ΚΡΕΑΣ», μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 49ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο.

Λίγες μέρες πριν, στις 21 Οκτωβρίου, η ταινία, συνεχίζοντας τη φεστιβαλική της πορεία, έχει επιλεγεί και θα συμμετάσχει στο Διεθνές Διαγωνιστικό του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου στο Μονπελιέ της Γαλλίας (The Cinémed International Mediterranean Film Festival Montpellier).

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2025 σε διανομή Feelgood Entertainment.

«Είναι πολύ σημαντικό για έναν σκηνοθέτη να έχει την τύχη η πρώτη του ταινία να συμμετέχει σε σημαντικά κινηματογραφικά φεστιβάλ όπως του Τορόντο, του Μονπελιέ και της Θεσσαλονίκης-με σειρά συμμετοχής. Το “Κρέας” έγινε με πολύ αγάπη και συγκινητική αφοσίωση από όλους τους συντελεστές και το γεγονός ότι η ταινία που δημιουργήσαμε επιλέγεται να παρουσιαστεί σε μεγάλα φεστιβάλ, πιο πολύ με συγκινεί, το αίσθημα, δηλαδή πως αυτό που είχα ανάγκη να αφηγηθώ -και κατάφερα να αφηγηθώ μαζί με όλη την ομάδα της ταινίας- αφορά τελικά και άλλους ανθρώπους εκτός από εμάς» (Δημήτρης Νάκος)

ΣΥΝΟΨΗ: Σε ένα χωριό της ελληνικής επαρχίας, ο Τάκης ετοιμάζει τα εγκαίνια του νέου του κρεοπωλείου. Μια μέρα πριν τα εγκαίνια, ο γιος του, Παύλος σκοτώνει τον γείτονα που διεκδικεί μέρος της γης τους. Μοναδικός μάρτυρας ο Χρήστος, ένας νεαρός από την Αλβανία, τον οποίο ο Τάκης έχει μαζί του από μικρό παιδί.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία/Σενάριο : Δημήτρης Νάκος

Πρωταγωνιστούν: Ακύλλας Καραζήσης, Κώστας Νικούλι, Παύλος Ιορδανόπουλος, Μαρία Καλλιμάνη, Γιώργος Συμεωνίδης, Ναταλία Swift, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Γιάννης Αναστασάκης, Παντελής Δεντάκης, Κώστας Φιλίππογλου, Αντώνης Ιορδάνου, Άννα Καλαϊτζίδου, Φαίδων Καχτίτσης

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Βαλσαμής gsc

Μοντάζ: Λάμπης Χαραλαμπίδης

Πρωτότυπη μουσική: Κωνσταντής Πιστιόλης

Σκηνικά: Κυριακή Τσίτσα

Κοστούμια: Βασιλεία Ροζάνα

Make-up artist & hair styling: Εύη Ζαφειροπούλου

Ήχος: Νίκος Έξαρχος

Σχεδιασμός ήχου: Βάλια Τσέρου

Μίξη ήχου: Κώστας Βαρυμποπιώτης

Διεύθυνση παραγωγής: Πέτρος Κοντός

Α’ βοηθός σκηνοθέτη: Ευδοκία Καλαμίτση

Εργαστήρια εικόνας: Authorwave

Color grading: Δημήτρης Καρτέρης

Σχεδιασμός τίτλων & αφίσας: Παντελής Αναστασιάδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ