Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου, 2024

Τρεις διαλέξεις σε μία και 190 διαφάνειες στο ΔΕΑΠ

Η ειρηνική και αμοιβαία επωφελής συνύπαρξη με την Τουρκία είναι αναγκαία, εφόσον δεν πρόκειται να … μεταναστεύσουμε! Και είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε την ιστορία των γειτόνων μας, για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε τη σημερινή πολιτική.

Αυτό ήταν το μήνυμα της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας ομιλίας της Άννας Καραμάνου, στο ΔΕΑΠ Γλυφάδας. Ήταν, στην πραγματικότητα, τρεις διαλέξεις σε μία, με προβολή 190 slides. Η ομιλία διήρκεσε πέραν του προβλεπομένου χρόνου αλλά το κατάμεστο ακροατήριο ζητούσε να συνεχιστεί, καθώς αυτά που ακούγονταν ήταν ενδιαφέροντα και ουσιαστικά. Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν και η Άννα Διαμαντοπούλου, στην οποία η ομιλήτρια έκανε αναφορά με θερμά λόγια.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, το θέμα της εκδήλωσης ήταν «100 χρόνια Τουρκία, Εξευρωπαϊσμός και Πολιτικό Ισλάμ» αλλά η Άννα Καραμάνου, δρ Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης ΕΚΠΑ, πρώην ευρωβουλευτής και πρώην πρόεδρος της επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και της Ισότητας των Φύλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, βραβευμένη πρόσφατα από την Ακαδημία Αθηνών, διέτρεξε πολλούς αιώνες, παραδίδοντας ένα μοναδικό μάθημα πολιτικής ιστορίας. Στο φωτογραφικό υλικό υπάρχουν ενδεικτικά κάποιες από τις διαφάνειες που προβλήθηκαν στη φωτεινή γιγαντοοθόνη του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου «Μ. Μερκούρη».

Η επιστημονική διάλεξη της κ. Καραμάνου, βασισμένη και στο ομότιτλο βιβλίο της, το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Αρμός», πρόσφερε τη βάση για την καλύτερη κατανόηση της γειτονικής χώρας, φωτίζοντας και τα δικαιώματα και τη θέση των γυναικών, που συνήθως δεν αναφέρονται στις κατά καιρούς ιστορικές προσεγγίσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι διαλέξεις των διακεκριμένων ομιλητών, οι οποίοι συμμετέχουν αφιλοκερδώς στο ΔΕΑΠ Γλυφάδας, απευθύνονται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, που επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις και τους ορίζοντές τους και να επενδύσουν δημιουργικά τον χρόνο τους. Μέσα από το ΔΕΑΠ, που ίδρυσε την Άνοιξη του 2019 ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, γίνεται πράξη η Διά Βίου Μάθηση, καθώς δεν υπάρχει όριο ηλικίας, η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους και η θεματολογία αγγίζει ευρύτατο φάσμα ενδιαφερόντων.

Υπεύθυνοι για τη λειτουργία του ΔΕΑΠ είναι, κατά την τρέχουσα ημερολογιακή χρονιά, οι αντιδήμαρχοι Παιδείας Γεωργία Βαμβακερού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ορέστης Τσάγκλας, ενώ στη Συντονιστική Επιτροπή μετέχουν επίσης οι εκπαιδευτικοί Δήμητρα Μόσχου και Όλγα Δοξοπούλου.

Με ανακοίνωση του ο Δήμος έκανε γνωστό ότι η επόμενη διάλεξη είναι προγραμματισμένη για τη μεθεπόμενη Δευτέρα, καθώς η επόμενη συμπίπτει με την Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου.

Στις 4 Νοεμβρίου η Κέλλυ Βέτσικα, MPhil/PhD Βιοχημικός – Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Επιστημονική Υπεύθυνη Μονάδας Πρωτεομικής Ανάλυσης Μοναδιαίων Κυττάρων Κέντρου Νέων Βιοτεχνολογιών και Ιατρικής Ακριβείας (ΚΕΝΕΒΙΑ) θα μιλήσει με θέμα: «Η μαγεία της Εξατομικευμένης Ιατρικής: Υγεία στα μέτρα μας».

Για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του χειμερινού εξαμήνου και να κάνετε την εγγραφή σας πατήστε παρακάτω

Πρόγραμμα Χειμερινού Εξαμήνου 2024-2025

Για ενδιαφερόμενους, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στον παρακάτω σύνδεσμο:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ