Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Πανελλαδική πρωτιά για την υποδομή για ΑμεΑ στην παραλία της Γλυφάδας

 

Πρώτο και με διαφορά σε χρήση σε πανελλαδικό επίπεδο ήταν και φέτος το καλοκαίρι το Seatrac Γλυφάδας, η φροντισμένη και άρτια οργανωμένη υποδομή για τους κολυμβητές με αναπηρία ή κινητικά προβλήματα. Το Seatrac δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να έχουν ασφαλή και αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα το καλοκαίρι. Ο μηχανισμός αποτελείται από ράγες σταθερής τροχιάς, μέσα στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα μπορεί να κινηθεί μέσα και έξω από το νερό.

Να σημειώσουμε ότι το 2016 και το 2017 το Seatrac του Δήμου Γλυφάδας σημείωσε πανελλαδική πρωτιά. Σύμφωνα με τις μετρήσεις και τα δεδομένα, το Seatrac προσέλκυσε τους περισσότερους χρήστες. Συνολικά, οι παραλίες σε όλη τη χώρα που διαθέτουν Seatrac είναι 116. Στη Β΄ παραλία Γλυφάδας υπάρχουν δύο Seatrac, τα οποία και κατέκτησαν τις δύο πρώτες θέσεις.

Γιώργος Παπανικολάου: «Δεσμευόμαστε να παρατείνουμε τη λειτουργία των Seatrac όσο περισσότερο μπορούμε»

«Για αυτή την πρωτιά – και φέτος – πραγματικά καμαρώνουμε: Το Seatrac της Γλυφάδας ήταν και φέτος το καλοκαίρι πρώτο και με διαφορά σε χρήση σε όλη την Ελλάδα ! Πρόκειται, για όσους δεν το γνωρίζουν, για ένα μηχανισμό που επιτρέπει στους συνάνθρωπους μας με αναπηρία ή με κινητικά προβλήματα να απολαμβάνουν το μπάνιο στη θάλασσα», τονίζει ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Και προσθέτει: «Στην παραλία της πόλης μας έχουμε τοποθετήσει δύο Seatrac, με παράλληλη συνεχή παρουσία προσωπικού του Δήμου μας που λειτουργεί υποστηρικτικά και όλο το συνοδευτικό εξοπλισμό και τις απαραίτητες υποδομές. Με όλη μας την αγάπη θα συνεχίσουμε να υποδεχόμαστε όλους τους συμπολίτες μας στη φιλόξενη παραλία μας και τους ευχαριστούμε που μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους.

Ευχαριστώ από καρδιάς για μία ακόμη φορά τον υπεύθυνο της δημοτικής μας Αρχής Στέλιο Κουρουπάκη για τον συντονισμό της προσπάθειας. Στο αίτημα που μας υπέβαλαν συμπολίτες μας ΑΜΕΑ από όλη την Αττική να μην το αποσύρουμε ακόμα, δεσμευόμαστε να παρατείνουμε τη λειτουργία των Seatrac όσο περισσότερο μπορούμε και όσο ο καιρός το επιτρέπει».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ