Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Ο Δήμος αρωγός στην εθελοντική αιμοδοσία 21-22/11 στο ΣΕΦ

 

Οι ανάγκες για αίμα είναι τώρα μεγαλύτερες παρά ποτέ, λόγω της πανδημίας Covid-19. Η αιμοδοσία αποτελεί ύψιστη πράξη αλληλεγγύης και αγάπης στο συνάνθρωπο.

Ο Δήμος Γλυφάδας συμμετέχει στην εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιείται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 21 και 22 Νοεμβρίου, από τις 10.30 το πρωί έως τις 4.30 το απόγευμα, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί κατόπιν ραντεβού για να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Όσοι μπορούν και ενδιαφέρονται, παρακαλούνται να καλέσουν έως και την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου στα τηλέφωνα 213 2146716-26 από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, για να κλείσουν ραντεβού. «Η κάθε προσφορά αίματος μπορεί να σώσει τρεις ζωές.

Διαβάστε: 20.000 βιβλία περιμένουν τους Γλυφαδιώτες στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Ο αιμοδότης προσφέρει μόνο 10 λεπτά από το χρόνο του και 400 κ.ε. αίμα από τα 6 λίτρα που διαθέτει ο οργανισμός του. Το αίμα που δίνει αναπληρώνεται μέσα σε 10 λεπτά. «Η διαδικασία αυτή αποτελεί ύψιστη πράξη αγάπης και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, ενώ παράλληλα είναι ωφέλιμη και για τον ίδιο τον αιμοδότη, καθώς κινητοποιείται ο μυελός των οστών για την παραγωγή νέων κυττάρων αίματος», τονίζει ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, στο κάλεσμά του προς τους Γλυφαδιώτες να συμμετάσχουν.

Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος, «η σπουδαιότητα αυτής της προσφοράς είναι ανεκτίμητης αξίας». Οι Εθελοντές Αιμοδότες μπορούν να μετακινούνται για Αιμοδοσία, είτε με τη Βεβαίωση κατ’ Εξαίρεση Μετακίνησης Πολιτών επιλέγοντας τον κωδικό Β1, είτε με αποστολή SMS με τον κωδικό 1 στο 13033. Μαζί τους πρέπει να έχουν την ταυτότητά τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους. Η συγκέντρωση μονάδων αίματος θα πραγματοποιηθεί με τήρηση αυστηρών μέτρων ασφαλείας και υγιεινής στην Κινητή Μονάδα «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η οποία θα βρίσκεται στο χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (Λεωφ. Εθνάρχου Μακαρίου, Νέο Φάληρο), μαζί με την Κινητή Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού.

Στην αιμοδοσία, που αποτελεί πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία µε το Υπουργείο Υγείας, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) και τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ασφαλείας:

-Θερμομέτρηση κατά την είσοδο των αιμοδοτών και αντισηψία στα χέρια.

-Χορήγηση του προβλεπόμενου από τον ΕΟΔΥ εξοπλισμού ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό) για το προσωπικό και τους εθελοντές αιμοδότες που θα συμμετάσχουν.

-Απολύμανση στις καρέκλες αιμοδοσίας σε κάθε αιμοδότη.

-Τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των καρεκλών αιμοληψίας καθώς και σε όλο τον χώρο.

Διαβάστε: Στην τελική ευθεία το πρότυπο βιοκλιματικό νηπιαγωγείο στη Γλυφάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ