Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού

 

Κάλεσμα στους κατοίκους του Δήμου Γλυφάδας να εμβολιαστούν κατά της πανδημίας Covid 19, ώστε να επιταχυνθεί η επιστροφή στην κανονικότητα, απευθύνει το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας με ομόφωνο ψήφισμα το οποίο εξέδωσε κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του (10-11-2020).

Το κείμενο του ψηφίσματoς έχει ως ακολούθως:

«Ο εφιάλτης της πανδημίας του κορωνοϊού χτύπησε την Ελλάδα τον περασμένο Φεβρουάριο και συνεχίζει να δοκιμάζει σκληρά τη χώρα μας και την κοινωνία μας. Περισσότεροι από 3.200 άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν χάσει τη ζωή τους αφού προσβλήθηκαν από τη νόσο και σχεδόν 600 παραμένουν διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας σήμερα. Τους τελευταίους δέκα μήνες, παράλληλα, χιλιάδες συνάνθρωποί μας είτε έμειναν άνεργοι είτε είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται δραματικά, ενώ και οι συνέπειες στην ψυχική υγεία μόνο αμελητέες δεν είναι.

Η στιγμή που ο εφιάλτης αυτός θα τελειώσει είναι κοντά. Η ώρα της επιστροφής στην ομαλότητα πλησιάζει. Ο τρόπος για να γίνει αυτό είναι ένας και μοναδικός: Το εμβόλιο. Ύστερα από συνεργασία των κορυφαίων επιστημόνων, ερευνητικών κέντρων, πανεπιστημίων και φαρμακευτικών εταιρειών στον κόσμο, τα πρώτα εμβόλια κατά του κορωνοϊού έχουν παρασκευαστεί και σύντομα θα έρθουν και στη χώρα μας, έπειτα από όλους τους απαραίτητους ελέγχους και εγκρίσεις. Έρχεται συνεπώς η ώρα της ευθύνης για όλους. Ευθύνης απέναντι στους συνανθρώπους μας, απέναντι στους γιατρούς και νοσηλευτές που έχουν δώσει τεράστιο αγώνα, με προσωπικές θυσίες, όλο αυτό το διάστημα, απέναντι στην κοινωνία.

Το εμβόλιο είναι μια πράξη αλτρουισμού, μια πράξη αλληλεγγύης, μια πράξη συνεισφοράς στην ατομική και δημόσια υγεία. Το Δημοτικό μας Συμβούλιο καλεί όλους τους συμπολίτες μας να κάνουν το εγκεκριμένο από την Πολιτεία εμβόλιο και πρώτοι εμείς, δημόσια, θα δώσουμε το παράδειγμα για την ανάγκη του εμβολιασμού. Όλοι μαζί θα βγούμε νικητές και από αυτή τη μεγάλη μάχη».

Διαβάστε: To Drive In Γλυφάδας στο Global View του CNN

Ό,τι συμβαίνει στη Γλυφάδα μ’ ένα κλικ: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ