Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023

1η εβδομάδα επιστροφής στα θρανία

Στο φυσικό τους χώρο, το σχολικό περιβάλλον, επέστρεψαν ξανά αυτή την εβδομάδα που σήμερα ολοκληρώνεται και ύστερα από διάλειμμα δυόμιση μηνών οι μαθητές Γυμνασίων της Γλυφάδας, που δεν έκρυβαν τη χαρά και τη λαχτάρα τους, καθώς τους είχε λείψει το σχολείο, οι φίλοι, οι συμμαθητές, το διά ζώσης μάθημα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Γλυφάδας, «μετά τη διενέργεια covid tests στους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό των σχολείων (σ.σ. όλα τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά), στην έναρξη του ανοίγματος, τέθηκαν σε ισχύ στα σχολεία της πόλης μας τα αυξημένα μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού:

Θερμομέτρηση με θερμικές πύλες και θερμοκάμερες, σχολαστική καθαριότητα με ενίσχυση του σχετικού τμήματος του δήμου με διπλές και τριπλές βάρδιες και, φυσικά, υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, χρήση αντισηπτικών παντού και τακτικοί αερισμοί των χώρων. Επιπλέον, τα διαλείμματα γίνονται ανά ομάδες μαθητών, ενώ σταθερές είναι οι ομάδες των μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες. Παράλληλα, έχουν ληφθεί ειδικά μέτρα για τη λειτουργία των κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήση μουσικών οργάνων κλπ. Οι σχολικές γιορτές θα γίνονται επίσης με μέτρα, ενώ οι σχολικές επισκέψεις και οι περίπατοι θα πραγματοποιούνται ανά τμήμα.

Πριν ακόμη χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της ημέρας στις 2 Φεβρουαρίου, ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου ήταν στο 3ο Γυμνάσιο, ευχήθηκε «καλή αρχή» στους μαθητές και δήλωσε: «Έχουμε πολλή χαρά σήμερα, είχε λείψει από τα παιδιά το σχολείο και ήθελαν πολύ να επιστρέψουν στα θρανία. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία μας και θα συνδράμουμε τις υγειονομικές αρχές με κάθε μέσο, για να είναι όλη η εκπαιδευτική κοινότητα ασφαλής. Θερμομέτρηση κάνουμε σε όλα τα σχολεία, έχουμε ενισχύσει την καθαριότητα με διπλές και τριπλές βάρδιες, υγειονομικό υλικό υπάρχει παντού και στοχευμένα όπου χρειάζεται όταν διαπιστώνεται κρούσμα κάνουμε αμέσως απολύμανση αλλά και τεστ με δαπάνη του Δήμου για να διευκολύνουμε κι εμείς τον ΕΟΔΥ. Πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά.

Στα σχολεία, η διαχείριση δεν είναι μόνο στο πρακτικό σκέλος, είναι και θέμα ψυχολογίας κι εμείς θέλουμε η ψυχολογία να είναι η καλύτερη δυνατή και να συνεισφέρουμε με όλους τους τρόπους για να υπάρχει παντού διάχυτη η αίσθηση της ασφάλειας».

Παρών από νωρίς το πρωί της ίδιας ημέρας στο 3ο Γυμνάσιο ήταν και ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Περικλής Δορκοφίκης, ο οποίος είχε μεριμνήσει ώστε όλα να λειτουργούν στην εντέλεια. Καλωσόρισε τους μαθητές, τους ευχήθηκε «καλή αρχή» και τόνισε: «Είναι μεγάλη η χαρά μας σήμερα που ξαναβλέπουμε τα παιδιά μας στον φυσικό τους χώρο. Θα κάνουμε τα πάντα για να συνεχιστεί η χρονιά με ασφάλεια, να μπορεί να γίνεται το μάθημα διά ζώσης, είμαστε διαρκώς δίπλα σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και προσπαθούμε για το καλύτερο».

Ό,τι συμβαίνει στη Γλυφάδα μ’ ένα κλικ: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ