Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Επιχείρηση καθαρισμού ρεμάτων από την ομάδα «Ειδικών Αποστολών»

«Ολοκληρώθηκε χθες 7 Απριλίου ο βαθύς και λεπτομερής καθαρισμών ενός ακόμα μεγάλου τμήματος του Ρέματος Τραχώνων, από την ομάδα «Ειδικών Αποστολών» της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, που κατέβηκε και «καθάρισε», κυριολεκτικά και μεταφορικά», αναφέρει ο Δήμος Αλίμου.

«Οι λέξεις αδυνατούν να περιγράψουν το πόσα πολλά σκουπίδια κάθε είδους και μεγέθους μαζέψαμε μέσα από το ρέμα, όπου τα είχαν πετάξει κάποιοι ανεύθυνοι και αναίσθητοι ‘πολίτες’.

Σημειώνεται ότι ο καθαρισμός των ρεμάτων είναι ένα πολύπλοκο γραφειοκρατικό ζήτημα που ξεφεύγει από την πλήρη αρμοδιότητα των Δήμων, δεν μπορούμε όμως να βλέπουμε μία τέτοια κατάσταση, χωρίς να παρεμβαίνουμε.

Καθαρίσαμε σχολαστικά την κοίτη, τις όχθες και τα πρανή του Ρέματος, ενώ το πρόγραμμα καθαρισμού όλων των ρεμάτων του Αλίμου συνεχίζεται και τις επόμενες ημέρες.

Στόχος μας, όλα τα ρέματα να μετατραπούν σε γραμμικά πάρκα πρασίνου και χώρους περιπάτου, με καθαριότητα, φυσική ομορφιά, καθαρό αέρα -τα ρέματα αποτελούν, εκτός των άλλων, και φυσικούς αγωγούς για την κυκλοφορία ρευμάτων καθαρού αέρα μέσα στις πόλεις.

Ήδη πολλά σημεία των ρεμάτων μας έχουν αναβαθμιστεί και έχουν μετατραπεί σε χώρους περιπάτου, που συνειδητοποιούν σιγά-σιγά τη μεγάλη αξία και ομορφιά ενός υποτιμημένου, μέχρι πρόσφατα, φυσικού αγαθού που διαθέτει η πόλη μας», καταλήγει σχετικά η ανακοίνωση του Δήμου.

Διαβάστε: Απολυμάνσεις και εξωραϊσμός δημόσιων χώρων στον Άλιμο

Τα νέα του Αλίμου με ένα κλικ – ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ