Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ταινίες της εβδομάδας: «Δρόμος από πάγο», «Μια γυναίκα εξομολογείται» & «Paw Patrol: Η ταινία»

Με πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές καλωσορίζει τον Σπετέμβριο η νέα κινηματογραφική εβδομάδα που αρχίζει σήμερα Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου. Ταινίες για όλα τα γούστα μεταξύ των πιο… φρέσκων θρίλερ, μυστηρίου, κινουμένων σχεδίων, ρομαντικών κομεντί, αλλά και πιο «κλασσικών» ταινιών, όπως το αριστουργηματικό αισθηματικό δράμα του Τζον Κασαβέτη «Μια γυναίκα εξομολογείται» (1974), που προβάλλεται σε ψηφιακή επανέκδοση.

Δείτε στην παρουσίαση της «Αμαρυσίας» τα τρέιλερ όλων των νέων ταινιών αυτής της εβδομάδας.

Δρόμος από πάγο – The ice road

Είδος: Περιπέτεια, Δράσης, Δράμα, Θρίλερ (109΄)

Χώρα: ΗΠΑ (2021)

Σκηνοθεσία: Τζόναθαν Χένσλι

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Μάρκους Τόμας, Χολτ ΜακΚάλανι, Ματ ΜακΚόι, Λόρενς Φίσμπερν, Άμπερ Μιντθάντερ

Σύνοψη: Μετά την κατάρρευση ενός απομονωμένου ορυχείου διαμαντιών στον μακρινό βόρειο Καναδά, ένας οδηγός φορτηγού καλείται να ηγηθεί μίας αταίριαστης ομάδας πάνω από τον παγωμένο ωκεανό, για να σωθούν οι εγκλωβισμένοι εργάτες του ορυχείου. Αντιμέτωποι με τον πάγο που έχει αρχίσει να λιώνει και μία καταιγίδα που πλησιάζει, ανακαλύπτουν ότι η πραγματική απειλή δεν είναι αυτή που νόμιζαν.

Σχόλιο: Ο Λίαμ Νίσον καθιερωμένος ήδη ως «tough guy» μετά την τριλογία «Η αρπαγή», δεν έχει να προσφέρει τίποτα περισσότερο στον χαρακτήρα που έχει δημιουργήσει. Η διαφορά αυτής της περιπέτειας, βρίσκεται στο ότι διαδραματίζεται πάνω σε απέραντες εκτάσεις πάγου.

Διανομή: Tanweer

Η ενσάρκωση του κακού – Malignant

Είδος: Θρίλερ, Τρόμου, Μυστηρίου, Δράμα  (111΄)

Χώρα: ΗΠΑ (2021)

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Γουάν

Παίζουν: Άναμπελ Γουόλις, Μάντι Χάσον, Τζέικ Έιμπελ, Τζορτζ Γιανγκ

Σύνοψη: Η Μάντισον παραλύει από συγκλονιστικά οράματα φρικτών δολοφονιών και το μαρτύριο της χειροτερεύει καθώς ανακαλύπτει ότι αυτά τα όνειρα ανήκουν στην τρομακτική πραγματικότητα.

Σχόλιο: Ένα θρίλερ τρόμου από τον σκηνοθέτη Τζέιμς Γουάν γνωστού σκηνοθέτη της σειράς ταινιών «Σε βλέπω» και δημιουργού του φανταστικού χαρακτήρα «Billy the Puppet». Επίσης, έχει σκηνοθετήσει τα: Νεκρική Σιγή, Death Sentence (και τα δύο το 2007), Παγιδευμένη Ψυχή (2011), Το Κάλεσμα και Παγιδευμένη Ψυχή: Κεφάλαιο 2 (και τα δύο το 2013), Μαχητές των Δρόμων 7 (2015), και Το Κάλεσμα 2.

Διανομή: Tanweer

After 3: Μετά την Πτώση – After we fell

Είδος: Αισθηματική, Δράμα, Ρομαντική, Ντραμεντί (99΄)

Χώρα: ΗΠΑ (2021)

Σκηνοθεσία: Καστίλ Λάντον

Παίζουν: Κιάνα Μαντέιρα, Χίρο Φάινς Τίφιν, Άριελ Κέμπελ, Τζόζεφιν Λάνγκφορντ, Μίρα Σοβίνο, Στέφεν Μόγιερ, Λουίζ Λόμπαρντ

Σύνοψη: Η Τέσα ετοιμάζεται να μετακομίσει στο Σιάτλ για την δουλειά των ονείρων της, όμως η απρόβλεπτη και γεμάτη ζήλεια συμπεριφορά του Χάρντιν φτάνει σε επικίνδυνα επίπεδα την ήδη έντονη σχέση τους. Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο μπερδεμένη όταν ο πατέρας της Τέσα εμφανίζεται και σοκαριστικές αποκαλύψεις για την οικογένεια του Χάρντιν έρχονται στο φως. Τελικά η Τέσα και ο Χάρντιν πρέπει να αποφασίσουν αν αξίζει να αγωνιστούν για την αγάπη τους ή θα πρέπει να τραβήξει ο καθένας το δρόμο του.

Σχόλιο: Το τρίτο μέρος της σειράς ταινιών AFTER βρίσκει την Τέσα να ξεκινά ένα νέο συναρπαστικό κεφάλαιο στη ζωή της.

Διανομή: Spentzos Film

Τρυφερέ μου ταυρομάχε – Tengo miedo torero – My tender matador

Είδος: Δράμα, Ιστορική, Αισθηματική (93΄)

Χώρες: Μεξικό, Χιλή, Αργεντινή (2020)

Σκηνοθεσία: Ροδρίγο Σεπούλβεδα

Παίζουν: Αλφρέντο Κάστρο, Λεονάρντο Ορτίσγκρις, Χουλιέτα Σύλμπερμπεργκ

Σύνοψη: Στα τέλη της δεκαετίας του ’80, στη Χιλή της δικτατορίας του Πινοσέτ, μέσα σε ένα κλίμα πολιτικού αναβρασμού, μια φτωχή γερασμένη τρανς γυναίκα, η Λόκα Ντελ Φρέντε συναντά τον Κάρλος, έναν νεαρό Μεξικανό επαναστάτη. Ένα βράδυ, ο νεαρός αντάρτης σώζει τη Λόκα Ντελ Φρέντε από την αστυνομία κι έτσι γεννιέται μια ξεχωριστή σχέση γεμάτη έρωτα, πόνο, δικαιοσύνη και μπολερό. Ο Κάρλος της ζητά αν μπορεί να φυλάξει κάποια κουτιά στο σπίτι της. Τα κουτιά υποτίθεται ότι περιέχουν «απαγορευμένα βιβλία». Στην πραγματικότητα όμως περιέχουν όπλα για τη δολοφονία του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοσέτ.

Σχόλιο: Μελαγχολικό πορτρέτο δύο ανθρώπων, οι οποίοι πασχίζουν να αντισταθούν στη σκληρότητα της πραγματικότητας, βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του σπουδαίου συγγραφέα και εικαστικού Πέδρο Λεμεμπέλ.

Διανομή: Cinobo

Paw Patrol: Η ταινία – Paw Patrol: The movie

Είδος: Κινούμενα Σχέδια, Οικογενειακή, Περιπέτεια, Κωμωδία (88΄)

Χώρες: ΗΠΑ, Καναδάς (2021)

Σκηνοθεσία: Καλ Μπράνκερ

Μεταγλωττισμένη στα Ελληνικά

Σύνοψη: Όταν ο μεγαλύτερος αντίπαλός τους, ο Χάμντιγκερ, γίνεται δήμαρχος στην κοντινή Πόλη της Περιπέτειας και φέρνει τα πάνω κάτω, ο Ράιντερ και τα αγαπημένα ηρωικά κουτάβια είναι πανέτοιμα να αντιμετωπίσουν την πρόκληση. Καθώς ένα κουτάβι θα πρέπει να αντιμετωπίσει το παρελθόν του στην Πόλη της Περιπέτειας, η ομάδα βρίσκει βοήθεια από μία καινούρια σύμμαχο: την πανέξυπνη, ράτσας ντάτσχουντ, Λίμπερτι. Μαζί, οπλισμένοι με καινούρια και συναρπαστικά μηχανήματα, το Paw Patrol παλεύει για να σώσει τους πολίτες της Πόλης της Περιπέτειας!

Διανομή: Odeon

Μια γυναίκα εξομολογείται – A woman under the influence

Είδος: Δράμα, Αισθηματική (155΄)

Χώρα: ΗΠΑ (1974, ψηφιακά αποκατεστημένη)

Σκηνοθεσία: Τζον Κασσαβέτης

Παίζουν: Τζίνα Ρόουλαντς, Πίτερ Φολκ

Σύνοψη: Μια καθ’ όλα μέση φυσιολογική, κατά τα φαινόμενα, αμερικανική οικογένεια δοκιμάζεται όταν η γυναίκα του σπιτιού καταρρέει λόγω νευρικού κλονισμού. Ο σύζυγος της, παλεύει με κάθε δύναμη να διατηρήσει την ισορροπία, αλλά όταν φτάνει να επηρεάσει και τα παιδιά τους αναγκάζεται να την περιορίσει.

Σχόλιο: Ένα αριστουργηματικό ψυχογράφημα του Τζον Κασσαβέτη, με δύο υπέροχους πρωταγωνιστές. Την Τζίνα Ρόουλαντς που είναι εξαιρετική ως μητέρα τριών μικρών παιδιών και σύζυγος ενός ασταθούς συζύγου που τον υποδύεται έξοχα ο Πίτερ Φολκ (ο γνωστός μας τηλεοπτικός ντετέκτιβ Κολόμπο).

Διανομή: Bibliotheque.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ