Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023

Σε πλήρη ετοιμότητα άνοιξαν τα σχολεία του Δήμου

Στον Δήμο Γλυφάδας έγινε ουσιαστική δουλειά όλο αυτό το διάστημα, με σημαντικές παρεμβάσεις στις κτιριακές υποδομές. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου: «Η σχολική χρονιά που ξεκινάει αύριο είναι δύσκολη για τα παιδιά μας.

Με μάσκες, με αποστάσεις, με μέτρα αναγκαία, που δεν τους επιτρέπουν όμως να χαρούν τη σχολική ζωή όπως θέλουν. Αυτό είχαμε στο μυαλό μας όλους τους τελευταίους μήνες: Πώς να κάνουμε τη ζωή των μαθητών στο σχολείο πιο όμορφη, πιο εύκολη, πιο ευχάριστη. Το αποτέλεσμα θα το δουν αύριο παιδιά, δάσκαλοι και καθηγητές. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το έργο που ολοκληρώσαμε και αυτή τη θερινή περίοδο που τα σχολεία ήταν κλειστά. Tο Παπαδάκειο Νηπιαγωγείο της πόλης ανακατασκευάστηκε πλήρως και έγινε ολοκαίνουργιο.

40 χρόνια μετά την ιστορική δωρεά της οικογένειας Παπαδάκη, τα νήπια μπαίνουν πρώτη φορά σε έναν πλήρως ανακαινισμένο χώρο. Αντίστοιχης εμβέλειας παρεμβάσεις έχουν πραγματοποιηθεί και σε άλλα νηπιαγωγεία της πόλης μας – λόγω και της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης – για τις οποίες θα επανέλθω τις επόμενες μέρες. Μαζί με τα νηπιαγωγεία, τους θερινούς μήνες και φέτος εργαστήκαμε με ένταση για να είναι όλα τα σχολεία μας πανέτοιμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Συντηρήσεις, ανακατασκευές, νέα αποδυτήρια σε σχολεία που υπήρχε ανάγκη, νέες υποδομές για ΑΜΕΑ, όλη η απαραίτητη φροντίδα στις κτιριακές μας εγκαταστάσεις. Και μαζί όλη η ετοιμασία για τα μέτρα προστασίας των παιδιών μας λόγω της πανδημίας.

Σε όλα τα σχολεία μας υπάρχει θερμομέτρηση μαθητών και εκπαιδευτικών, υγειονομικό υλικό, απολυμάνσεις και αυξημένες βάρδιες στην καθαριότητα. Θα είμαστε εδώ για να διορθώνουμε όποιο πρόβλημα παρουσιαστεί», τονίζει ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου και εύχεται «Καλή σχολική χρονιά σε όλους – και ιδίως στα πρωτάκια μας». «Οι μαθητές ύστερα από τηλεκπαίδευση πολλών μηνών επιστρέφουν στον φυσικό τους χώρο και εκεί πρέπει να μείνουν καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Κάνουμε ό,τι μπορούμε από την πλευρά μας για να νοιώθουν τα παιδιά μας και μαζί και εμείς, όμορφα, ευχάριστα και να έχουν ασφάλεια. Θα είμαστε κοντά τους σε κάθε τους βήμα. Καλή σχολική χρονιά», αναφέρει ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Περικλής Δορκοφίκης, ο οποίος όλο το καλοκαίρι δεν έλειψε ούτε μία μέρα από τη Γλυφάδα. Ήταν παρών, από σχολείο σε σχολείο και φρόντιζε ώστε να βρίσκονται όλα στην εντέλεια για την πρεμιέρα και για κάθε μέρα της νέας χρονιάς.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα προσέλθουν αύριο στις σχολικές μονάδες στις 8:15 το πρωί και θα παραμείνουν μέχρι την τέλεση του αγιασμού, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου, που θα περιλαμβάνει οδηγίες για τα μέτρα πρόληψης της διασποράς του COVID-19, την ορθή χρήση της μάσκας, την εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος, τη διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς ανά θρανίο και στη γενικότερη λειτουργία του σχολείου.

Διαβάστε: Νέος βρεφονηπιακός σταθμός στην Τερψιθέα Γλυφάδας

Ειδήσεις για τον Δήμο Γλυφάδας μόλις ένα ΚΛΙΚ ΜΑΚΡΙΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ