Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σε πλήρη εξέλιξη το αντιπλημμυρικό έργο στην οδό Κανάρη

Το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο της οδού Κανάρη και όλων των γύρω δρόμων είναι σήμερα σε πλήρη εξέλιξη. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά εκτεταμένο και σημαντικό έργο, που ο Δήμος Αλίμου σχεδίαζε και διεκδικούσε για πολλά χρόνια, ώστε να λυθεί το τεράστιο πρόβλημα με τις πλημμύρες δρόμων και ιδιοκτησιών από τις έντονες βροχοπτώσεις.

Η εκτέλεση του έργου είναι πλέον πραγματικότητα, χάρη στην χρηματοδότηση και την επίβλεψη από την Περιφέρεια Αττικής και το ΕΣΠΑ (κόστος 7.000.000 € προ εκπτώσεων).

Όπως κάθε έργο τόσο μεγάλης κλίμακας, αναμένεται να ταλαιπωρήσει για ικανό χρονικό διάστημα τους κατοίκους των περιοχών, όπου κάθε φορά γίνονται εργασίες (κατασκευάζονται οι υπόγειοι αγωγοί και τα φρεάτια, οδηγώντας τα νερά της βροχής στη θάλασσα).

Σύμφωνα με τον Δήμο: “Για αυτό παρακαλούμε θερμά για την κατανόηση των πολιτών και ζητάμε συγγνώμη για την αναστάτωση που αναπόφευκτα προκαλείται στην καθημερινότητά τους.

Προκειμένου να διευκολύνουμε όσο γίνεται τους πολίτες και να ελαχιστοποιήσουμε την ταλαιπωρία τους, θα ενημερώνουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόοδο των εργασιών και για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμόζονται.

Ήδη παραδόθηκε σε χρήση το τμήμα της οδού Θεμιστοκλέους από την Υψηλάντου έως την Κανάρη.

Το τμήμα της οδού Κανάρη από Θουκυδίδου έως Φιλελλήνων παραμένει κλειστό, λόγω αρχαιολογικών ευρημάτων.

Επίσης, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες και σε τμήμα της οδού Κανάρη (από Αριστοτέλους έως Θουκυδίδου), καθώς και σε τμήμα της οδού Θουκιδίδου (από Κανάρη έως Μεγίστης). Οι εργασίες αυτές θα διαρκέσουν 2 περίπου μήνες, στη διάρκεια των οποίων οι δρόμοι θα είναι κλειστοί”.

Διαβάστε: Σταθμεύει “επ’ αόριστον” στην παραλία του Δήμου Αλίμου ο ΕΟΔΥ

Τα νέα του Αλίμου με ένα κλικ – ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ