Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023

Επίσκεψη κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βελγίου στο Πυροφυλάκειο Βύρωνα

 

Προγραμματισμένη επίσκεψη στο εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πολιτικής Προστασίας Δήμου  Βύρωνα, πραγματοποίησε την Τρίτη  5 Οκτωβρίου 2021, αντιπροσωπεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βελγίου, αποτελούμενη από τον Διοικητή της Ζώνης 1, Jeroen Bonte και τρεις αξιωματικούς εκπαιδευτές: Dieter Bonte, Edward Savat και Hans Langedock.

Tην αντιπροσωπεία υποδέχτηκε ο δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, ο αντιδήμαρχος Κώστας Αγγέλης και η γ,γ, του Δήμου Βύρωνα Νατάσσα Βαρουχάκη και συζήτησαν μαζί τους, σε πολύ εγκάρδιο κλίμα, για θέματα αντιμετώπισης των πυρκαγιών εντός και εκτός πόλεως και τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν σε κάθε χώρα. Στη συνάντηση έδωσαν επίσης το παρών από την πυροσβεστική υπηρεσία ο διοικητής Πόλης αρχιπύραρχος Θεόδωρος Βάγιας και ο υποδιοικητής του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, επιπυραγός Θωμάς Αντωνόπουλος. Παρόντες ήταν ακόμα και οι επικεφαλής των εθελοντικών ομάδων Εκάλης, Ροδόπολης και Ηλιούπολης.

 

Ο Γρηγόρης Κατωπόδης παρέδωσε στον επικεφαλής της βελγικής αντιπροσωπείας Jeroen Bonte, τιμητική πλακέτα και ακολούθησε επίσκεψη και ξενάγηση όλων των επισκεπτών στους χώρους και στις εγκαταστάσεις του πυροφυλακείου που ανακαινίστηκε πρόσφατα, ενώ έγινε παρουσίαση των οχημάτων και του μηχανολογικού εξοπλισμού που διαθέτει.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, ο δήμαρχος: «Είναι τιμή για το Βύρωνα η επίσκεψη ξένων αντιπροσωπειών στις εγκαταστάσεις του πυροφυλακείου γεγονός που αποδεικνύει την σημαντική δουλειά που γίνεται και από την Πολιτική Προστασία και τους εθελοντές δασοπυροσβέστες του Βύρωνα, που το καλοκαίρι απέδειξαν για πολλοστή φορά την μεγάλη αξία της προσφοράς και της αυταπάρνησης τους».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ