Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ποτέ

Μια όαση που ολοένα συρρικνώνεται στην Έρημο της Σαχάρας, ένα κλεμμένο αμερικανικό ντρόουν, ένα ακατοίκητο ιαπωνικό νησί και το μυστικό οπλοστάσιο θανατηφόρων χημικών όπλων μιας χώρας, είναι όλα στοιχεία που παίζουν το ρόλο τους σε μια σταθερά και αναπόφευκτα κλιμακούμενη κρίση. Το ξέσπασμα ενός νέου παγκόσμιου πολέμου αγωνίζονται να εμποδίσουν μια νεαρή αξιωματικός της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ένας μυστικός πράκτορας που δρα ανάμεσα σε τζιχαντιστές, ένα σπάνιας ευφυΐας υψηλόβαθμο στέλεχος της κινεζικής κυβέρνησης και η ίδια η Πολίν Γκριν, που έχει παράλληλα να αντιμετωπίσει τις συνεχείς επιθέσεις του λαϊκιστή αντιπάλου της στις επόμενες προεδρικές εκλογές.

Το «Ποτέ» είναι ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα, γεμάτο ηρωικές μορφές και καθάρματα, ψευδοπροφήτες και επίλεκτους μαχητές, κυνικούς πολιτικούς και καιροσκόπους επαναστάτες. Αποτυπώνει με εκπληκτική ακρίβεια και γνώση βασισμένη σε πληθώρα πραγματικών στοιχείων τις επισφαλείς ισορροπίες της σύγχρονης εποχής και ξετυλίγει την αγωνιώδη πλοκή του ως τη μοιραία κορύφωση, κάνοντας τους αναγνώστες να καρδιοχτυπούν και μεταφέροντάς τους με αδυσώπητο ρεαλισμό στο χείλος ενός αδιανόητου ολέθρου.

Ο Κεν Φόλετ γεννήθηκε το 1949 στο Κάρντιφ της Ουαλίας. Σπούδασε φιλοσοφία στο Λονδίνο και εργάστηκε ως ρεπόρτερ, πριν ασχοληθεί αποκλειστικά με τη συγγραφή. Από το 1978, οπότε καταξιώθηκε με το «Μάτι της Βελόνας», έχει γράψει τριάντα έξι μυθιστορήματα, που έχουν μεταφραστεί σε τριάντα τρεις γλώσσες και οι πωλήσεις τους υπερβαίνουν τα εκατόν εβδομήντα οχτώ εκατομμύρια αντίτυπα σε ογδόντα χώρες. Πολλά από αυτά μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Έχει τιμηθεί με το βραβείο Edgar για το «Μάτι της Βελόνας» και με το βραβείο Corine για το «Κωδικός: Κίσσες|, ενώ το περίφημο μυθιστόρημά του «Οι Στυλοβάτες της Γης» συγκαταλέγεται στα δημοφιλέστερα έργα όλων των εποχών. Εξίσου μεγάλη επιτυχία έχουν σημειώσει και τα επόμενα βιβλία της σειράς του Κίνγκσμπριτζ, καθώς και της τριλογίας του «Αιώνας», κατακτώντας επανειλημμένα την πρώτη θέση στις λίστες των μπεστ σέλερ πολλών έγκυρων εντύπων παγκοσμίως. Ο συγγραφέας ασχολείται ιδιαίτερα με τα κοινά –μεταξύ άλλων, διετέλεσε επί μία δεκαετία πρόεδρος του ιδρύματος Dyslexia Function.

Εκδόσεις Bell

Συγγραφέας: Ken Follett

Μετάφραση: Βεατρίκη Κάντζολα Σαμπατάκου

Σελίδες: 808

Τιμή: 25,50 ευρώ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ