Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Φωταγώγηση κτηρίων σε Μοσχάτο και Ταύρο

 

Το Δημαρχείο του Μοσχάτου και το παλαιό Δημαρχείο στον Ταύρο θα φωταγωγηθούν σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού. Στο πλαίσιο του εορτασμού, τα Ηνωμένα Έθνη προτρέπουν την φωταγώγηση με κυανή απόχρωση δημοσίων κτιρίων σε όλο τον κόσμο ως ένδειξη στήριξης και προστασίας των Δικαιωμάτων των Παιδιών.

Εκατομμύρια παιδιά, σε ολόκληρο τον κόσμο προσπαθούν να επιβιώσουν σε απάνθρωπες συνθήκες όπως είναι η ακραία φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός. Η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού αποτελεί μία ευκαιρία για παιδιά και νέους να ενώσουν τις φωνές τους για θέματα που έχουν σημασία για τη ζωή τους και να παρακινήσουν τους ενήλικες να συμβάλλουν τα μέγιστα για ένα καλύτερο μέλλον.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέα Ευθυμίου, «αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα η εξάλειψη απαράδεκτων φαινομένων που εξοντώνουν σωματικά και ψυχικά τα παιδιά σε πολλές περιοχές του κόσμου όπως είναι η βία και η κακοποίηση τους, η εκμετάλλευση και οι διακρίσεις, η δουλεία και η παιδική πορνεία».

Να σημειωθεί ότι στις 20 Νοεμβρίου του 1989 υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ η «Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού», που αποτελεί το πλέον αποδεκτό κείμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως.

Διαβάστε επίσης: Μήνυμα του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου για την Απογραφή 2021

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ